Любомир Розенщайн

 

Любомир Розенщайн

Любомир Розенщайн изследва в продължение на повече от 25 години западните и източните подходи към вътрешния свят на човека и променените състояния на съзнанието. В продължение на времето оформя личния си метод като представител на възникващото на прага на хилядолетията ново направление в областта на себепознанието – духовната психология, събираща в себе си древните познания за вселенските закони на мирозданието и наученото чрез наблюденията върху човешкото поведение в последното столетие. През 1995 г.  създава  за първи път в страната Институт за личностно развитие, провежда първите семинари и обучения по Невролингвистично програмиране (НЛП), записва първите авторски водени медитации на български език, програми с дълбока релаксация, както и поредица дискове с йога нидра – йога на съня и пранаяма. През 2006 г. основава Радиото за личностно развитие ChangeWire – radio.changewire.info. Автор е на книгите „Розовите очила на душата“, „Планетата на щастието“, „Вътрешният лечител“, на статии, компакт-дискове, семинари, курсове и тренинги по  психология, йога, тантра, медитация, в които възражда магическата, позната от древността сила на думите да променят психичните състояния и да водят към спокойствие, равновесие, светлина и увереност, така необходими ни днес. В последните години  представя в София самостоятелните си изложби-медитации „Рила. Живата планина“, „Дърво от вечност“ и „Планетата на щастието“.

Авторски сайт – http://changewire.info/

YouTube канал  – https://www.youtube.com/changewire

Освобождаване от веригите на стрес и напрежение в 21 век

Живеем във време, натоварено със събития и информация както никога досега. Днес сигналите за опасност в делника следват един след друг. Поредните мрачни новини, с които ни предизвикват медиите и стената на Фейсбук, или просто блъскането по улиците и  в градския транспорт, закъснелият автобус, неприятностите и нерешените задачи на работното място или лошите отношения вкъщи, недостигът на пари, несигурността за утрешния ден, дори мръсният въздух, шума в градовете или лошата храна… Всичко това съвсем подсъзнателно поражда букет от импулси, които атакуват мозъка. Автоматичният отговор е страх, напрежение и агресия.

Ние го наричаме стрес – несъответствието на навиците на нервната ни система за справяне с натиска на все по-бързо променящия се свят – несъответствие, което ни разболява и разрушава. Любомир Розенщайн ще разгледа в своята лекция някои от ефективните техники за освобождаване от веригите на напрежение, които обобщава в новата си книга „Вътрешният лечител“  и които са приложими във всекидневието на 21 век. Лекцията ще завърши с кратък сеанс на  дълбока физическа, ментална и емоционална релаксация.