Албена Паралингова

Албена Паралингова

Албена съчетава опитностите от няколко професионални роли, някои вече в миналото, други и настоящи. Интересува я това как да бъдем здрави и как да се чувстваме здрави /има разлика :)/ – тук сигурно се включват, както реанимационната сестра в нея, така и йога учителят. Прилага експертизата си на професионален треньор в областта на личностното развитие при работата си с хора независимо дали работи лично или в аудитория. Проявява истински интерес към предизвикателствата на стресираното ни ежедневие и все повече осъзнава, че стрес няма. Има живеене на бързи обороти, в което няма нищо лошо, освен ако не е през цялото време. Искрено обича хората, което със сигурност е свързано с работата й в полето на човешкия капитал през последните 15+ години. Вярва, че предизвикателствата на времето, в което живеем, могат да бъдат истинско гориво за себеоткриване за всеки от нас, за достигане до дълбоки /и непреходни/ пластове от ресурси във всеки един от нас – нашата истинска ВЪТРЕШНА СИЛА.

Отвън - навътре | Йога на стол - практика

Една древна будистка мъдрост гласи: „Който не може да намери половин час време на  ден, за да медитира, трябва да медитира един час на ден“

Всеки от нас иска да бъде пълен с енергия. Всеки от нас /или поне повечето от нас/ желае да е работоспособен, за да може да изхранва себе си, семейството си и т.н. Всеки от нас се стреми да притежава не само време, но и емоционален ресурс, за да се забавлява в свободното си време. Всеки от нас иска да е щастлив.

Истината обаче е друга: Повечето от нас работят твърде много и твърде малко почиват. Повечето хора влагат твърде много усилия, за да постигат резултати и твърде малко, за да се радват. В края на работния ден повечето хора не успяват да се усмихнат от сърце.

Според прогнозите на Световния икономически форум до 2020 година над 7 милиона души по света могат да загубят работата си, поради навлизане на технологиите, които ще заменят сегашния им труд.

Ако сегашният ритъм на работа продължи по същия начин обаче, не е известен броя на хората, които тогава няма да има какво да губят, защото ще са загубили и себе си.

В лекцията ще изследваме силата ни в дълбочина, силата, която не е само физическа, силата, която идва дълбоко отвътре и е винаги в нас.

Освен лекцията са включени лесни йога асани, приложими не само на постелка, но и на работния стол, което прави тези умения особено преносими – у дома, на работа, на дълъг път, на открито и т.н. Защото „във всеки един от нас е заложен източник на тишина. По всяко време можем да се свържем с този извор на неизчерпаемо блаженство, който е нашата истинска природа. Загубим ли връзка с него, губим себе си“ /“Под булото на йога“/.

Нашата среща  включва:  кратка лекция;  ставна загрявка;  класически асани, адаптирани към безопасно изпълнение на стол или друга седяща повърхност;  кратка умствена релаксация.

С настоящото ни участие целим да замислим повече хора относно нуждата от чести прекъсвания по време на забързаното ни ежедневие, защото вярваме, че ако разширим смисъла на тези паузи, те могат да имат ефекта на истинска очистваща програма за ума, на Mental App,  който трие „спама“ на обичайното мислене и „нормалната“ невротичност на съвременния човек.  Защото „там, където е умът, там тече и нашата жизнена енергия“ /Д-р Б.Р. Шарма/ И разбира се, да увеличим количеството на естествена Радост от Живота.