Ана Вълева

Ана Вълева

 

Системата за дизайна на човека (human design) ме пресрещна неочаквано. Беше неприкрито провокативна, настойчива и интригуваща. Предизвика ме да изоставя всичко познато, за да преоткрия необятната прелест на човешките същества, отвъд булото на илюзиите и социалната желателност. Тя не спира да ме изненадва с неопровержимата си точност и да ми разкрива онова, което е невидимо на повърхността, водейки ме към нови измерения в разбирането на фината тъкан на човешката душевност, подземните реки на връзките и универсалните принципи на живота.”

Компасът на духа: Как да взимаме правилни решения и да се доверяваме на себе си

Human design е наука за неповторимостта, разкриваща как да проявим своята уникална същност, взимайки правилните решения за себе си дори и в най-комплексните ситуации. Личната графика на тялото съдържа ключова информация, позволяваща да узнаем как да следваме своята посока при всякакви обстоятелства, за да се сбъдваме в своето предназначение.

В критичните моменти от живота, изправени пред значима възможност, пометени от внезапна промяна, изгубени в сложността на отношенията или застанали на кръстопът, преразглеждащи кои сме и как да продължим напред, често жадуваме да получим напътствие. Когато сме насред бурята се опитваме да намерим опора, да надникнем в бъдещето и да получим насока за изхода на ситуацията. Търсим някой или нещо да ни даде съвет, вглеждаме се в учения и учителите, стремейки се да намерим успокоение и да бъдем уверени, че всичко ще се нареди.

А всъщност в себе си носим безпогрешен компас, който да насочва духа ни в най-вярната посока на нашето себеосъществяване. Той е мъдрецът, който е на наше разположение на пълно работно време 24/7 и е експерт по отношение на същността ни. Неговата задача е да ни води. Наричаме го вътрешен Авторитет. Тази дълбоко вградена в нас мъдрост не произтича от рационалния ум, а е продукт на нашето устройство като холистично същество. Поради това не може да бъде достъпена интелектуално на нивото на разума. Необходимо е да се свържем със специфичния начин, по който работи този компас за нас и да разпознаем как ни указва пътя чрез неговите изразни средства.

В рамките на лекцията ще разгледаме три от основните вариации на проявлението на тази вътрешна мъдрост и ще се съсредоточим върху това как всяка от тях ни напътства към правилното решение. Ще засегнем как би могъл да бъде дестабилизиран личният ни компас и как да поддържаме връзката с него, въпреки всичко. Узнавайки как работи вашият Вътрешен Авторитет, вие ще имате достъп до неговите насоки и ако се осмелите да им се доверите, ще бъдете способни да крачите и в най-яростната житейска буря, да се движите в сложната плетеница на деликатни взаимоотношения и да разпознавате как да бъдете себе си в променящите се обстоятелства.

* За да извлечете максимална полза от лекцията, носете със себе си вашата лична human design графика. Ако не разполагате с такава, можете да я генерирате безплатно тук:

www.mybodygraph.com

www.humandesign.info/Free_chart

 

** По време на фестивала екипът на Human Design Bulgaria ще бъде на разположение за индивидуални консултации (мини анализи), свързани с темата на лекцията. Ще ви очакваме на нашия щанд на изложението!

Повече за системата Human Design:

Системата за дизайна на човека е наука за диференциацията. Тя описва как всеки е устроен да бъде неповторим и дава карта на потенциала му. В личната графика са отразени даденостите и заложбите на човек, както и неговите уязвими места. Графиката на тялото се генерира въз основа на рождените данни – час, дата, място на раждане. Тя представя в детайли личния ни потенциал, какви са личните ни дадености и каква жизнена сила носим у себе си.

Ценността на системата се състои в това, че позволява на човек да види ясно каква е истинската му същност и какви заблуди е имал за себе си. Можем да разберем и как да проявим заложбите си и по какъв начин да се отърсим от външното обуславяне, което ограничава изявата на уникалността ни.

Human design разкрива как сме предразположени да бъдем различни и ни дава стратегии, чрез които да дадем пределен израз на своята уникалност.