Анастасия Димитрова

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Анастасия Димитрова

Анастасия Димитрова e водеща на тренингите ‘Скоростно четене’ и ‘Суперпамет – мнемоника’. Тя е абсолютно сигурна, че паметта на всеки здрав човек има неограничени възможности, а способностите му за четене са много повече от това, което сме научили в училище. Всичко е въпрос на правилни навици, формирани в детството. Интелектуалната работа, като четене, учене, запомняне е едно огромно удоволствие, съпроводено от лекота и забавление, а не мъчително задължение.

Ключът е в свободата да бъдем себе си, да премахнем ограниченията, наложени отвън и в освобождаването на вътрешния ни творец.

Всеки има право на своето слабоумие

С всеки изминал ден все повече хора се оплакват от проблеми с мисловната си дейност – невъзможност да се концентрират върху решаването на конкретна задача, изпитват затруднения при запаметяването на информация, физически не могат да прочетат по-дълъг текст, да не говорим за четенето на книги.

Парадокс е, че даденият проблем не е характерен само за възрастните хора, за които се предполага, че влошаването на мозъчната дейност е нещо естествено, а по-скоро за хората на средна и по-млада възраст.

Ние дори не се интересуваме какво се случва, а директно се оправдаваме със стреса, умората, лошата екология, дори с ЕГН-то си, макар че всичко това е далеч от истинската причина.

 

Виц по темата

По време на лекция в Медицинския университет:

– Уважаеми студенти, какво бихте избрали: болестта на Алцхаймер или болестта на Паркинсон? Помислете малко, защото отговорът е много физиологичен. Разбира се, че Паркинсон. По-добре е да си олееш панталона с малко коняк, отколкото да забравиш къде си сложил цялата бутилка!

Дали да се оставим в безмилостните лапи на все по-завладяващата загуба на способността да мислим или да запазим и увеличим интелектуалната си мощ?

 

zenom.pro