Анна Тодорова

Анна Тодорова

Анна Тодорова е магистър по клинична психотерапия и специалист по травма терапия и зависимости. Завършила е University of Phoenix, Аризона, САЩ и има опит като психотерапевт в Lifewell Behavioral Wellness, Финикс, Аризона с опит в груповата и индивидуална психотерапия. Анна взима решението да се завърне в България и да отвори лична практика през Октомври 2015, защото вярва, че може да бъде полезна с уменията си тук, като въведе класически и иновативни психотерапевтични интервенции. Анна е акредитирана по стандартите на CACREP, който е златния стандарт за психотерапевтично обучение в САЩ.

Женска психология: Да се поставяш след другите

„Ако не съм аз, всичко ще се разпадне“; „Важното е всички (близките, приятелите, любимите ми хора, подчинените ми) да са добре!“, „Те не могат да се справят без мен“ „Така постъпват добрите хора. Не съм егоист“.

Жените често следваме този модел на поведение, но кога поставянето на чуждите нужди преди нашите собствени е нездравословно, пагубно за нашето емоционално и физическо здраве?

Този модел при българката е често срещан в ролята ѝ на майка, съпруга. При нас битува представата, че е нормално майката да не смогва да се нахрани, наспи, заради грижите по семейството в комбинация или не със служебните задължения. Проблемът е, че когато жените се грижат за другите, пренебрегвайки себе си, това наранява всички замесени и несъмнено води до прекомерен стрес и бърнаут.

В семинара ще научите :

  1. Кои са причините които карат българската жена да пренебрегва себе си?
  2. Какви са неблагоприятните последствия от това да не приоритизираме собствените си нужди?
  3. Как да преодолеем чувството на вина, когато се грижим за себе си?
  4. Как да се научим да казваме „не“ и да погледнем на грижата към себе си като на инвестиция?
  5. Как да се грижим за себе си?