Георги Христов

Георги Христов е водач по места на силата в България и по света. Основател на ритрийт център Тринити Хаус. Йога, лидер по терапия на смеха, по свободно танцуване и интуитивно пеене инструктор по различни духовни практики, който през ноември и декември 2014 г. преминава през посвещение в три от степените на Мунай Ки енергията в перуанските Анди.

Характеропатията – диагноза или метод за израстване

“Изучавам различни древни и съвременни традиции за духовно и личностно развитие по света вече повече от 15 години. Непрекъснато се срещам и работя с хора, които практикуват различни духовни методи и следват всевъзможни учители и фасилитатори. С времето осъзнах, че това, което истински работи за разгръщане на потенциала на човека, за подобряване на качеството му на живот, за духовното му израстване, не са семинарите и философиите, с които гуру бизнеса ни залива отвсякъде.

Най-ефективният подход е да опознаваме себе си, характера си, навиците си и нуждите си и да действаме осъзнато и наблюдателно в самия живот, където мирът и спокойствието са най-необходими. Нямаме нужда от повече лекции, нямаме нужда от повече семинари и книги. Наблюдавайте се всеки ден в различните ситуации, осъзнавайте чертите на характера си, които стопират еволюцията на съзнанието ви, хванете един навик, който не ви харесва и го променете. Така изненадващо ще напреднете много повече, отколкото ако потрошите една торба пари за психотерапия, семинари и каквото там още се сетите от „духовния супермаркет“. Как да го направите, ще ви разкажа на нашата среща!