Калина Стефанова

Калина Стефанова

Калина Стефанова e дългогодишен радио и телевизионен водещ, през годините в Тангра, FM+ и Fresh, BNT, TV7 и NOVA. Във всичко и винаги е следвала пътя на щастието, себеопознаването, обичането, автентичността и откриването на света . Носи дълбоката увереност, че можем да живеем в мир и хармония, със себе си и другите. Мотиватор, вдъхновител и активатор за стотици хиляди слушатели и зрители, събирач на съмишленици по пътя към необятния вътрешен свят, преводач на любовта и най-вече работещ над и със себе си човек, Калина е съосновател на Ателие за живот ”Все Едно” / „ANYWAY” https://www.facebook.com/Все Едно/Anyway
http://anyway.bg/
„Сред многообразието от пътища на картата, най-ценното си остава да стъпиш на конкретната пътека и да вървиш по нея на практика!” Калина

"Домашна работа" по осъзнаване или работата, която не може да се свърши от друг!

„В стеремежа си да откривам себе си, света, живота, хората, щастието, любовта, мисията, смисъла, прочетох доста книги, посетих множество лекции, семинари, срещнах гурута, учители, съмишленици. Споделях, научавах, разширявах се. Станах по-полезна за другите, отколкото за себе си. Оказах се банка от осъзнатости, които мога да предавам нататък, но все още не работят ефективно и на практика за мен самата. Аз, както и много други хора се питаме системно – Къде бъркаме, какво не се получава, а звучи толкова чудесно? Отговорът е : Не интегрираме новото знание. Знаем, но не прилагаме. Не си пишем „домашното”! А, кой да го направи?

…какво правим след книгите, семинарите, лекциите, фестивали и знанието, което ни носят?

…подреждаме книга до книга, пазим ценни записки с практики, колекционираме билети от незабравими срещи със световни лектори и гурута…и после какво?

… каквото и да научим, то остава извън нас, ако не го интегрираме на практика…!

Да навием ръкави и да започваме – практикуването на осъзнаването, домашната работа, която трябва сами да си пишем редовно, за да има смисъл това, което ни е вдъхновило да не изчезне след седмица! Когато получим ново знание за себе си и радостта от живота, душата ни лети, а умът се радва, но след време умът забравя, а душата залинява, защото умовете ни имат нужда от трениране на новото знание, така както старото и неработещо вече за нас е било дълго оттренирвано. До нас достигат стотици техники как да се чувстваме по-добре, но ефектът от тях е временен, защото за да стигнеш до ума се изисква редовна практика.

Ако и вие броите прочетените книги, събирате записки от семинари и лекции, инвестирате в себепознание, но все още „знаете много”, а го живеете малко, елате да направим заедно полезната крачка към практиката!