Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Случайни ли са „случайните“ неща?

“Според великия Сократ ние се раждаме с цялото необходимо знание, но просто го забравяме. Затова и истински учител е този, който може да ни накара да си спомним. Запленен от тази гениална по своята простота мъдрост, приех тази философия като моя лична кауза.

През последните 12 години, посредством уникалната сила на ритъма, се старая да бъда именно такъв учител, чиято единствена цел е да даде възможност на хората да си спомнят.

Лекцията „Случайни ли са „случайните“ неща“ обхваща един по-различен парадокс в човешкото познание. Ще имаме възможност да се съсредоточим върху вселенския принцип и закон, който си мислим, че познаваме, но често игнорираме и подценяваме.

Закон, който може да ни даде отговор на въпросите „Откъде идваме?“ и „Къде отиваме?“.

 

Очаквам ви!

Мартин Иванов”