Мартин Иванов

Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Силата на мигновените решения

Живеем в свят, в който преобладава мнението, че колкото повече време и усилия са вложени за постигане на дадено решение, толкова по-обосновано е то. Когато лекарите се затрудняват с диагнозата назначават нови изследвания; когато не сме сигурни в чутото, търсим и второ мнение. А на какво учим децата си? Бързата кучка слепи ги ражда. Два пъти мери, един път режи. Не съди за хората по дрехите. Смятаме, че във всички случаи е по-добре да съберем колкото се може повече информация и да отделим колкото се може повече време в размисъл.

Но има моменти – особено когато сме под напрежение, когато е излишно да мерим два пъти, когато бързата преценка и първото впечатление предлагат далеч по-точно мерило за заобикалящия ни свят.

Основната цел на лекцията „Силата на мигновените решения“ е да ви представи и убеди в този простичък факт: мигновено взетите решения могат да бъдат точно толкова прецизни, колкото и внимателно обмислените.