Мартина Иванова

Мартина Иванова

Марти Иванова е дългогодишен консултант по личностно развитие, холистичен терапевт. Един от броящите се на пръсти advanced практици в България, дипломиран енергиен психолог към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (AAMET – Великобритания), Българска асоциация по енергийна психология и EFTMRAcademy.
Оставя успешната си кариера на експерт човешки ресурси в корпоративния свят преди 10 години и се отдава на индивидуална и групова работа с хората, търсещи себе си.
Приложен психолог, писател, лектор, вдъхновител на промени и мотиватор, тя е автор на един от най-обичаните сайтове за духовно пробуждане, дълбоко себепознание, вдъхновение и трансформация – www.svoizbor.com. Позната от множество публикации в електронни и печатни медии. Работи съвместно с най-бележитите световни вдъхновители и носители на новото познание: Нийл Доналд Уолш, Карл Доусън, Лий Каръл, дон Мигел Руиз, Мел Гил, Инелия Бенц.

Разработва техники и програми за личностно развитие, здраве и успех, водени медитации, води курсове и семинари из цяла България. Помага на хората да намерят призванието си – своя личен и уникален път, да открият и разгърнат изцяло потенциала си.

Можеш ли да казваш "НЕ"?

Изкуството да поставяш граници е едно от най-трудните за овладяване и е толкова изграждащо и благотворно когато станеш майстор в него. За мнозина поставянето на здравословни граници е трудно, дори невъзможно постижение. Сякаш всеки и всичко са преди теб, по-важни, по-значими, неотложни и невъзможни за преодоляване. Трудно е да кажеш НЕ на „неотложните“ задачи, на чуждите искания и претенции, на мързела, на токсичните хора, на токсичната среда. Трудно е да сложиш граници – къде свършват другите хора и къде съм АЗ.

И така, за теб и важните за теб неща .. не остава време и ресурс. Колко още време и живот си готов да пропилееш, съгласявайки се с неща които не одобряваш, не харесваш, не искаш в живота си?

Кои са хората, действията, навиците, събитията, чуждите желания и манипулации, които изпиват енергията, времето ти, мечтите ти, свободата ти, здравето ти?

А може би си казваш „Аз съм просто такъв. Такава е природата ми. Не мога по друг начин. Не мога да казвам НЕ“

Или разчиташ на позитивното мислене, на късмета и съдбата, които да те измъкнат от този капан?

Преди мисленето идва разбирането. После осъзнаването. Следвано от правилно насочените мисли, решения и сетне – действия.

Когато разбереш себе си, ще започнеш да разбираш и другите хора. Ще осъзнаеш какви са механизмите, по които възприемаме себе си и света, какви са стимулите, които ни тласкат да вземаме едни или други решения. И ще започнеш да изграждаш умението си да ги управляваш.

Можеш ли да казваш НЕ?

Каня те на тази среща със собствения ти Аз. След като дойдеш на това преживяване, където ще си зададеш правилните въпроси, ще намериш нужните отговори, ще осъзнаеш безценни съкровища и в забавни практически упражнения ще добиеш умението да казваш НЕ.

Аз казвам Да на действието. Когато си тръгнеш оттук, ще можеш и ти.