Мартина Иванова

Мартина Иванова

Марти Иванова е дългогодишен консултант по личностно развитие, холистичен терапевт. Един от броящите се на пръсти advanced практици в България, дипломиран енергиен психолог към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (AAMET – Великобритания), Българска асоциация по енергийна психология и EFTMRAcademy.
Оставя успешната си кариера на експерт човешки ресурси в корпоративния свят преди 10 години и се отдава на индивидуална и групова работа с хората, търсещи себе си.
Приложен психолог, писател, лектор, вдъхновител на промени и мотиватор, тя е автор на един от най-обичаните сайтове за духовно пробуждане, дълбоко себепознание, вдъхновение и трансформация – www.svoizbor.com. Позната от множество публикации в електронни и печатни медии. Работи съвместно с най-бележитите световни вдъхновители и носители на новото познание: Нийл Доналд Уолш, Карл Доусън, Лий Каръл, дон Мигел Руиз, Мел Гил, Инелия Бенц.

Разработва техники и програми за личностно развитие, здраве и успех, водени медитации, води курсове и семинари из цяла България. Помага на хората да намерят призванието си – своя личен и уникален път, да открият и разгърнат изцяло потенциала си.

Как да се освободим от страховете и ограничаващите ни вярвания?

С какъвто и проблем да дойдете при мен, винаги търсим отговор на този въпрос – какво е вътрешното ти вярване, което провокира подобни усещания, което те вкарва все в такива сходни ситуации, което те кара да реагираш по един и същ болезнен начин? Каква е тази твоя вътрешна потребност, която има нужда да бъде задоволена, да бъде доказана за пореден път, да бъде валидирана и потвърдена?

Дали се отдаваш на вредни навици, защото вярването ти говори, че само чрез тях влизаш в отбора на готините? По същия начин както това се случи в 7ми клас? За нищо на света не можеш или искаш да се откажеш от тях, защото това ще те изкара от ролята на “готиния”, и ще се превърнеш в неуверен смотаняк?

Дали при всяко нервно напрежение се успокояваш със сладкиши, защото подсъзнанието ти помни всички онези моменти когато детето е получавало лакомство за награда и успокоение?

Дали неуспешните ти връзки и сходния тип неудачни партньори на които попадаш нямат общо с подсъзнателното ти вярване, че не си достатъчно добър и не заслужаваш нищо по-добро от това?

Или пък все не успяваш да започнеш или довършиш начинанията си, нещо невидимо те спъва и проектите ти никога не виждат бял свят? Може би заради няколкото десетки години в които си чувал от баща си как от теб нищо не става, и в теб се е загнездило вярването “Така и така няма да успея, защо изобщо да пробвам. Сигурно ще се проваля”

Каквато и да е твоята тема, тя ВИНАГИ се крепи на пирамида от подсъзнателни вярвания. Кое е твоето вярване, което има нужда от валидиране, доказване и утвърждаване? Ако искаш да скъсаш вечно повтарящия се модел, е добре да се гмурнеш в подсъзнателния си свят и да откриеш саботиращите те вярвания.

Всички си имаме тези вярвания. Много често изобщо не подозираме за тях, но съзнателният ум вижда затрудненията в живота ни без да разбира “защо това продължава да се случва?”; “защо продължавам да реагирам по този начин?”

  • Не съм достатъчно добър
  • Не заслужавам
  • Глупав съм
  • За нищо не ставам
  • На хората не може да се вярва
  • Никога няма да бъда добра майка
  • Опасно е да се довериш
  • Парите са мръсни

Кое е твоето вярване, което саботира успеха и щастието ти? Сковава те в лапите на страха, спъва те?
Мнозина от съвременните мотиватори казват “Скочи! Осмели се! Предизвикай се! Действай! Изправи се срещу страховете си, разбий ги!”
Понякога това работи 🙂 Но когато тези вярвания са толкова дълбоко вкоренени, стъпили на силни травматични преживявания, създали сложни подсъзнателни програми – нещата не сработват така лесно. Иска се дълбочина, която да пренапише саботьорите изоснова в подсъзнанието.

Как точно става това – ще говорим и преживеем заедно по време на фестивала!
Идваш ли?