Надя Петрова

Надя Петрова

Надя Петрова е експерт по здравословно и балансирано хранене, член на Канадската асоциация на специалистите по натурално хранене и автор на книгите “14 дни детокс” и “Daily Raw”.
Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк – Надя Петрова.

Светият Граал за здраве, младост и красота

Всички познаваме хора, които изглеждат млади и красиви и на доста под реалната си възраст. Хора, чийто бръчки са по-малко, кожата им е по-сияйна, имат енергия от сутрин до вечер и се радват на живота с пълни шепи.

Днес, науката е напреднала достатъчно, за да знаем, че храната, движението, сънят и стресът влияят на здравето и красотата ни, но истината е, че в масовия случай не знаем ЗАЩО. И тук се намесва изследването на биолога, психолог и Нобелов лауреат Елизабет Блекбърн и психолога Елиса Епел, които хвърлят светлина върху въпросното “защо” в новата си книга “Ефектът на теломерите”.

Според тях (и редица други изследователи) теломерите са Светият Граал – ключът към вечната младост.

Теломери е името на окончанията на хромозите, които играят ролята на “защитни калпачета” в нашите ДНК вериги и които защитават клетките от преждевременно стареене. Защо са важни ли? Защото оказва се, че дължината им е право-пропорционална на стареенето и здравето – по-дългите теломери означават младост, а по-късите – стареене. При това теломерите са важни не само за красота, а и най-вече за удължаване на годините, в които сме здрави и пълноценни.

Теломерите се изследват активно в последните 30 години и вече знаем, че дължината им (респективно здравето и красотата) могат да бъдат запазени с помощта на някои фактори.

Кои? Научи по време на лекцията ми, в която ще събера всичко научено през последните години по темата теломери & хранене за здраве и красота.”