Нидал Алгафари

Нидал Алгафари

Нидал Алгафари е български режисьор и политически PR. Завършва НАТФИЗ, спец.  “Кинорежисура”. Режисьор на студентското предаване “Ку-ку” (включително на  предаването за АЕЦ-Козлодуй). Бивш делегиран продуцент на “Шоу и развлекателни програми” в БНТ. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм “Ла донна е мобиле”. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания “Наблюдател” и “Анонси”. Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм “Сирия – история и легенди”. От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.

"Любиш ли, ти Бог си!"

Представяне на книгата

“Пиша тези редове в края на 2016 година и ми е някак драго, че през тази година, човеците, живеещи по земите на сегашна България, започнаха да се обръщат към българското. Събирането в Жеравна със задължително облекло народни носии, съборът в Рожен и каба гайдите, хилядите клубове за народни танци, развяването на байраци със знамето ни по празници, запалва искрица надежда, че се обръщаме към корените ни, а това е повод за гордост.

И все пак – да напиша няколко реда за това, което те очаква в тази книга, читателю!

Едни от героите ми ще извървят трънливата, стръмната и лъкатушещата пътека на изборите – свои и чужди и ще стигнат до красивата райска поляна на надеждата им. Ще са щастливи. Други пък ще продължат да търсят, да очакват, да грешат и колкото повече стъпки правят напред, ще разбират, че са подминали поляната си и ще се върнат. Богомил ще придобие слава нечувана. Ще се срещне със султана и от него ще получи признание. Ще се случат още две чудеса. Ще се роди Ясмин, а лудетината на Бели извор – Цвета ще се смири. В третата част ще разкажа за село Долян, за което малко се знае сега, но тогава в него и околностите му се провеждал един от най- големите панаири в султанството. Стоян ще изпълни обета си, даден към Христа при сбъдването на желанието му. Обичта, прегърнала Козма и Ангелина, ще ги дари с неочаквано щастие. Стефан и Йоаникий ще получат нишани свише и ще преобразят манастира. А какво ще се случи с Цвета, Мехмед, Емин ага и Алгара, ще разберете като прочетете по нататък.”