Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Радина Цанева

Радина е бакалавър по Социално дело и Социална педагогика. Следвала е Изчислителна Техника в Технически Университет – София. Има и специализация по Международни икономически отношения и Външноикономическа дейност на фирмата към Университета за национално и световно стопанство, както и допълнителни квалификационни курсове в областите Мениджмънт, Маркетинг и Продажбите.

Започва да води курсове по Търговия и продажби, основна част от които са презентационни и комуникационни умения. Езикът на тялото се оформя като една от най-завладяващите и важни елементи на тези обучения. Радина започва да ги развива като индивидуални курсове.

Години наред тя се занимава с йога, а впоследствие и с даоски практики. Това й дава един по-комплексен поглед върху това как функционира нашето тяло, как ни говори и как ние също можем да влияем на процесите в него. Част от модулите са с чисто практическо приложение – ръкостискане, зони на отстояние, а друга част обучава как да се научи да слушаме тялото си, да откриваме блокажите и да можем да влияем върху тях.

Целта на тези курсове е да доведе участниците по по-високо ниво на осъзнаване за връзката тяло-ум, за да могат да управляват по-добре състоянията си – физически, емоционални и ментални.

Възстановяване, съхранение и култивиране на женската сила в градски условия

Новите предизвикателства изискват нови инструменти. Времето е променило своята скорост, изисква много действие и имаме по-малко време за възстановяване и развитие. Градската динамика налага нови правила в отношението на жената към себе си. Възникват нови въпроси, на които нашите родители нямат отговори и за да оцелеем, трябва да си потърсим сами отговорите. Ще поговорим по някои теми и ще дадем конкретни препоръки, практики и инструменти, които да ни помогнат да се съхраним:

  • Какви са разликите между мъжките и женските принципи на съществуване?
  • Как да съхраним женската сила в себе си, за да бъдем здрави, спокойни и хармонични?
  • Какво ни пилее и какво ни зарежда?
  • Какво правят другите жени по света? Как се променят инструментите в съвременността?

На тези и много други въпроси е посветена лекцията на Радина Цанева на октомврийското издание на фестивала „Свободата да бъдеш“.