Издателство Изток Запад и 100 Foxes Consulting

 

Издателство Изток Запад и 100 Foxes Consulting представят творчеството на Неда Зарева, лектор в настоящото 28-о издание на фестивала Just be.

Поредицата „Седем гласа от тъмното“ и „Гласът от светлината“ е посветена на два различни начина за себепознание – през тъмното и светлото. Подобно на болката и удоволствието, които ни помагат или да си спомним изцяло за себе си, или да забравим изцяло себе си.

В книгите се разказва за онези отхвърлени от нас „парчета“, които крием от света, но също сами не желаем да видим; за собствения ни страх от себе си, за нашата слепота спрямо нас самите.  

Постижимо ли е да се живее без самоличност и спомени; възможно ли е да избягаме от своето минало; осъществимо ли e да се преоткрием, оглеждайки се в душата на другия; кой е пътят към Светлината – осъзнаването, общуването, религията, вярата? Може ли изобщо Светлината да има глас, нали по природа е надзвукова? 

А тя се появява само тогава, когато сме чули своите гласове от Тъмното. Идва, за да ни изведе на следващо стъпало; явява се, за да ни покаже, че Пътят дотук е извървян и че е време да се докоснем до Следващото, да потърсим Новото.