Любомир Розенщайн

Любомир Розенщайн

Любомир Розенщайн изследва в продължение на повече от 25 години западните и източните подходи към вътрешния свят на човека и променените състояния на съзнанието. През 1995 г.  създава  за първи път в страната Институт за личностно развитие, провежда първите семинари и обучения по Невролингвистично програмиране (НЛП), записва първите авторски водени медитации на български език, програми с дълбока релаксация, както и поредица дискове с йога нидра – йога на съня и пранаяма. През 2006 г. основава Радиото за личностно развитие ChangeWire – radio.changewire.info.

Автор е на книгите „Розовите очила на душата“, „Планетата на щастието“, „Вътрешният лечител“, на статии, компакт-дискове, семинари, курсове и тренинги по  психология, йога, тантра, медитация, в които възражда магическата, позната от древността сила на думите да променят психичните състояния и да водят към спокойствие, равновесие, светлина и увереност, така необходими ни днес. В последните години  представя в София самостоятелните си изложби-медитации „Рила. Живата планина“, „Дърво от вечност“ и „Планетата на щастието“.

Авторски сайт - http://changewire.info/

YouTube канал  - https://www.youtube.com/changewire

Страница във Фейсбук - https://www.facebook.com/changewire.info

Пролетен justbe ритрийт 2022

Рестарт на психиката между пандемията и трансхуманизма

Специална практическа програма за вътрешно оцеляване в новото време на Любомир Розенщайн, част от пролетния JustBe Ритрийт, 3-5 юни 2022, х-л Лион, Боровец

Изминалите под наслова на пандемията две години от човешкото ни съществуване бе време на сериозно изпитание за вътрешната ни устойчивост.  Ще съумеем ли да се приспособим към рязката промяна във всекидневието и да съжителстваме със страха, тревогата, загубите, изолацията и напрежението, без да се оставим те като лавина да ни затрупат или постепенно и последователно да ни изгризват отвътре? Или просто ще рухнем под натиска на несигурността, неизвестността за бъдещето и усещането за несправяне? 

В практическото си занятие Любомир Розенщайн събира в увлекателен комплекс едни от най-полезните и най-лесно приложими във всекидневието упражнения за психичен тренинг и укрепване на вътрешната издръжливост в условията на стрес. Тези практики са част от неговата популярна книга "Вътрешният лечител", в която той още преди няколко години представи цялостна стратегия за спокойствие, здраве, благополучие и живот в задаващите се нови времена. С ерата на трансхуманизма, чиито очертания вече израстват на хоризонта, предизвикателствата пред психиката ни неизбежно ще се умножават и заедно с тях - необходимостта активно да управляваме и насочваме процесите във вътрешния си свят, за да можем да оцелеем !