Любомир Розенщайн

 

Любомир Розенщайн

Любомир Розенщайн изследва в продължение на повече от 25 години западните и източните подходи към вътрешния свят на човека и променените състояния на съзнанието. През 1995 г.  създава  за първи път в страната Институт за личностно развитие, провежда първите семинари и обучения по Невролингвистично програмиране (НЛП), записва първите авторски водени медитации на български език, програми с дълбока релаксация, както и поредица дискове с йога нидра – йога на съня и пранаяма. През 2006 г. основава Радиото за личностно развитие ChangeWire – radio.changewire.info. Автор е на книгите „Розовите очила на душата“, „Планетата на щастието“, „Вътрешният лечител“, на статии, компакт-дискове, семинари, курсове и тренинги по  психология, йога, тантра, медитация, в които възражда магическата, позната от древността сила на думите да променят психичните състояния и да водят към спокойствие, равновесие, светлина и увереност, така необходими ни днес. В последните години  представя в София самостоятелните си изложби-медитации „Рила. Живата планина“, „Дърво от вечност“ и „Планетата на щастието“.

Авторски сайт – http://changewire.info/

YouTube канал  – https://www.youtube.com/changewire

Страница във Фейсбукhttps://www.facebook.com/changewire.info

Мозъчен хакер I - разпрограмиране на навика

Кое е най-голямото препятствие, което трябва да преодолеем, за да можем да се радваме на живота, да не пропускаме смисъла и възможностите, откриващи се пред нас с всеки нов ден? Къде се крие най-сериозната пречка пред уникалното ни човешко право и способност да избираме, да вземаме решения, да поемаме по нови пътища, да експериментираме, да се адаптираме към промените – понякога по съвсем непознат или неочакван начин –  и да бъдем успешни?

Хората често търсят причината за житейските трудности и изпитания в гените и наследствеността, в родителите и възпитанието, във външната среда и обществото… Но защо тогава  хрониките на човешкото съществуване изобилстват от примери, в които някой е успял да преодолее най-страшните обстоятелства – личностни и житейски, най-големите ограничения – и е постигнал целите си и себе си? И защо, обратното, въпреки често привилегированата изходна позиция и среда, не са малко онези, които на определен етап от живота си просто затъват – и вместо да продължават да развиват себе си, своите умения да се справят и да реагират адекватно на предизвикателствата на света, се опитват да заглушат нарастващата си вътрешната тревожност например с алкохол, пристрастеност към компютър или други поведения, храна или лекарства?

В своята първа лекция от поредицата “Мозъчен хакер” Любомир Розенщайн ще представи накратко дълбоката противоречивост на умението ни да създаваме навици, които автоматизират работата на нервната система, пестят силите и енергията ни, но заедно с това ни правят лениви, неспособни да се развиваме, унили, депресирани и болни.  Разбирането на същността и механизма на навика е решаващият ключ към добър и полезен живот в условията на все по-бързо променяща се, изпълнена със стрес и динамика, непредсказуема околна среда. Ще бъдат въведени и две кратки познати от древността подготвителни практики за прекъсване на неврологичните вериги на навика и отваряне на вътрешно пространство и свобода за развитие и промяна.

Поради спецификата на лекцията закъснели и правостоящи няма да бъдат допускани в залата. Моля не закъснявайте!