Биляна Савова

Биляна Савова

Арт директор на списание EVA

Креативен директор на PLAN2B

Основател на фондация МС – Мога Сам

Тестът с мухата

“Аз съм от рода на споделящите хора. Решила съм и го правя. Всеки ден.

Животът ми ме постави пред голямо препятствие преди 10 години. И, за да го прескоча, трябваше да променя много неща – себе си и отношението си към мен и към хората, начина на живот и гледната си точка към него. Да се науча на много неща. А сега споделям. Защото само на един човек да мога да помогна, за мен е абсолютно достатъчно и си е заслужавало да се събудя днес.

Да споделяш опит, да бъдеш честен с хората, да кажеш “Аз имам Множествена склероза” не е лесно, но помага. Първо на мен, после на този, който все още не може да го направи, както и на тези, които си мислят, че това никога няма да им се случи.

Това е третото ми участие на фестивала “Свободата да бъдеш”. И ако има нещо задължително, което искам да правя на всяко едно мое появяване пред хора е да изненадвам. В предишните си две участия със сигурност успях.

И тази година ще се опитам да ви изненадам, като ви разкажа за… една муха. Мухата, която ми помогна да разбера. Която ме накара да се чувствам щастлива. Мухата, която просто се разходи по лицето ми.”