Боуен терапия

Боуен терапията е нежен, неинвазивен и холистичен метод, който възвръща баланса на тялото и го стимулира да се самолекува. Човешкото тяло е съвършена система, която може да се саморегулира и самовъзстановява, но стресът и ежедневните тревоги пречат на тези процеси. 

Техниката Боуен помага на тялото да „превключи“ на режим почивка и на оздравителните процеси да се активират.  Целта на Боуен терапията е да се постигне състояние на баланс и хармония. Необходимо е да се навлезе на едно ниво на дълбока релаксация, за да може тялото бързо и лесно да разпространи и обработи информацията, предадена чрез нежните движения, които терапевтът извършва. 

Техниката Боуен помага при редица проблеми на опорно-двигателния апарат, като замръзнало рамо, болки в кръста, врата, ставите, мускулни болки след тежко натоварване и др. Помага още при хормонални проблеми, нередовен цикъл, проблеми със забременяване, авто-имунни заболявания, проблеми със съня, депресии, паник атаки, дихателни и храносмилателни проблеми. Терапията е полезна и за най-малките – при бебета за колики, рефлукс, запек/диария, запушен слъзен канал, нощно напикаване при по-големи дечица, сколиоза и др.

Тоня Благоева е Боуен терапевт мастър ниво и вече девета година работи и живее мечтата си – да помага на хората да са по-здрави и по-щастливи. От математик и банков служител тя става Боуен терапевт, завършва второ висше Рехабилитатор и не спира да се развива, за да служи по-добре на хората, които ѝ се доверяват.

Повече за Тоня Благоева можете да прочете на сайта ѝ: www.therapybowen.com , FB: https://www.facebook.com/therapybowen , можете да се свържете с Тоня на тел. 0899525470. Повече за Боуен и списък с всички терапевти в България на официалния сайт на Боуен за България: www.bowen.bg.