Диана Костова
Фестивал Свободата да бъдеш | XXIII издание | 26 октомври 2024 | Интер Експо Център
Функциите на храната са претърпели значителна еволюция – от задоволяване на чисто физиологични нужди до превръщането ѝ в сложен психологически инструмент. Този преход поставя въпроса: може ли нещо толкова необходимо и на пръв поглед безобидно като храната да се превърне в инструмент за емоционално регулиране и дори в своеобразна форма на зависимост.
Емоционалното хранене е феномен, който засяга значителна част от населението, оказвайки сериозно въздействие върху физическото и психическото здраве.
Къде е границата между нормалното хранене и използването на храната като емоционален регулатор?
Разбирането на тези механизми е ключово за изграждането на по-здравословна връзка с храната.
Диана Костова работи в немска Ритейл компания от над 16 години. Преминала е през различни звена и позиции, като от близо две години е в сферата на Човешки ресурси и в момента отговаря за звено ‘‘Обучение, развитие и мотивиране‘‘.
Хобитата и интересите и са свързани с Емоционалното хранене и спорта.
Сертифициран консултант е на тема хранителни нарушения и емоционално хранене към първата Българска асоциация за хранителни нарушения UNIKAL и към Международната асоциация за Хранителни нарушения (iaedp Certified Eating Disorder Specialist).
Завършила е немска гимназия, има защитена магистратура към ТУ в Дрезден и Докторска степен по Мениджмънт (PhD ) към Стопански факултет на СУ.
Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Повече информация
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.