Diana Kostova

Диана Костова

Фестивал Свободата да бъдеш | XXIII издание | 26 октомври 2024 | Интер Експо Център

Вкусът на емоциите: От утеха до зависимост към храната

Функциите на храната са претърпели значителна еволюция – от задоволяване на чисто физиологични нужди до превръщането ѝ в сложен психологически инструмент. Този преход поставя въпроса: може ли нещо толкова необходимо и на пръв поглед безобидно като храната да се превърне в инструмент за емоционално регулиране и дори в своеобразна форма на зависимост.

Емоционалното хранене е феномен, който засяга значителна част от населението, оказвайки сериозно въздействие върху физическото и психическото здраве.

Къде е границата между нормалното хранене и използването на храната като емоционален регулатор?

Разбирането на тези механизми е ключово за изграждането на по-здравословна връзка с храната.

Диана Костова работи в немска Ритейл компания от над 16 години. Преминала е през различни звена и позиции, като от близо две години е в сферата на Човешки ресурси и в момента отговаря за звено ‘‘Обучение, развитие и мотивиране‘‘.

Хобитата и интересите и са свързани с Емоционалното хранене и спорта.

Сертифициран консултант е на тема хранителни нарушения и емоционално хранене към първата Българска асоциация за хранителни нарушения UNIKAL и към Международната асоциация за Хранителни нарушения (iaedp Certified Eating Disorder Specialist).

Завършила е немска гимназия, има защитена магистратура към ТУ в Дрезден и Докторска степен по Мениджмънт (PhD ) към Стопански факултет на СУ.

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email