Гергана Карадимитрова

Гергана Карадимитрова

Фестивал Свободата да бъдеш | XX издание | 22 април 2023 | Интер Експо Център

Свободата да бъдеш танца си

Tанцово-медитативна практика "Отвъд Ограниченията"

“Отвъд правилно и грешното, има едно поле – там ще се срещнем” Руми

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА  е танцово-медитативна практика, в която всеки от нас танцува сам със себе си, това което присъства за него в настоящия момент. 

В този смисъл можем да опишем практиката като съкровен танц на интимността, в който няма ограничения, няма правилно и грешно, няма красиво и грозно. Всичко, което присъства е, такова каквото е и е добре дошло да се прояви чрез движението и жеста.

Радина Сундари създава метода ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА преди повече от десет години, като принципите, върху които е построен са древни почти колкото земята. Основите на тази танцова медитация са свободното движение и осъзнатото дишане. Те са подкрепени от техниката на свободния танц, в който няма хореография, заучени стъпки, няма значение възрастта, пола или пък дали имаме какъвто и да е било предишен танцов опит. 

ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА ни помага да релаксираме ума, да се отърсим от ненужното и да се свържем с телата си и вътрешното си знание тук и сега.

Гергана Карадимитрова танцува живота си – в пряк и преносен смисъл. Обича да се свързва с хоратата. Вярва, че всеки има силата да бъде промяната, която иска да види в света и че промяната се случва отвътре навън.

“Завърших логопедия и психология, а после работих в различни компании в областта на корпоративни продажби.

Винаги ми е било интересно да разбера по-добре себе си и другите и съм завършила обучения за личностно развитие, които най-често стъпват на учене чрез преживяване. 

Днес фокусът ми е върху това да посвещавам времето си на “работа” в която виждам смисъл. Освен това да съм част от екипа на “Тук-Там”, където заедно градим едно по-светло бъдеще за следващото поколение българи, съм фасилитатор на танцово-медитативна практика “Отвъд Ограничения”

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email