Аюрведа

Една от най-уважаваните компании в Индия, Shree Baidyanath Ayurved Bhawan (p) Ltd. (Калкута), по – известна като Baidyanath, е световен лидер в областта на Аюрведата като разполага с 10 болници, 10 института и 10 ултрамодерни производствени фабрики в различни части на страната, изградени в близост до екологично чисти източници на растителни съставки, като заводите са сертифицирани по GMP и ISO.

В края на 2011г. са регистрирани като „хранителна добавка” в Българска агенция по храните първите 11 продукта с марката, използвана за износ на дружеството под името „Гуудкеър” или в превод „Добра грижа”.

Производствената гама се състои от над 700 патентовани Аюрведични продукти. Интересното при Байдианат е че това е най – старата фирма в Индия в областта на Аюрведата, основана през 1917г. от Пандит  Рам  Даял Джоши в Калкута като идеята му е била да съчетае древната мъдрост и познание за опазване на човешкото здраве с модерните технологии и възможности.

Интересно е че и до днес само те пазят древните ведически текстове, върху които са изписани формулите за здравословен живот и лечение на болести. Никъде другаде по света не е запазено древото аюрведично „ноу-хау“ както при тях. С годините успяват да утвърдят и контролират различните етапи: от подбор на семената и отглеждане на билките в собствени  плантации, през производството на аюрведичните продукти във фабриките на Байдианат, до лечение на пациенти в собствените им над 3500 клиники, извършвано от обучени в тяхните институти по Аюрведа лекари,  като по този начин могат да покажат един завършен цикъл в областта на отношението към човека и неговото здраве.

Към настоящия момент продуктите на Байдианат са най – добрите в Света, защото представляват, комбинация от древните знания, клинични изпитания, провеждани в продължение на цялата 100 годишна история на фирмата, контролиран качествен GMP сертифициран цикъл на производство на продукти от екологично чисти органични и натурални билки взети директно от природата. Само и изключително продуктите на Байдианат ползват названието „Автентична Аюрведа” като запазена марка.

„Аюрлайфгруп” ЕООД е юридическо лице, създадено с идеята да предостави на българския гражданин най-добрата алтернатива на химическите препарати, която да дава достъпна възможност за поддържане на баланс в организма. Предлагането на продукти „Автентична Аюрведа”, които да са на най – високо ниво в Света,  да са достъпни за повечето българи и да са изцяло природосъобразни е в основата на усилията на всички нас. Сега възможността да се докосне до индийската мъдрост, залегнала в основата на много от древните системи за поддържане на човешкото здраве от тибетската до египетската има и всеки от вас.

В крайна сметка реализацията на идеята за пряк достъп на хората до продукти „Автентична Аюрведа” намери реален израз с отварянето на фирмен магазин – Аюрлайфгруп на столичната улица „Кърниградска” №1, където всички продукти се предлагат на цени директно от вносител. Продуктите може да намерите и онлайн на адрес: www.ayurvedicabg.com и в по-добрите аптеки.