Ирина Кирякова

Ирина Кирякова

Ирина Кирякова има 16 години самостоятелна практика като консултант и психотерапевт.

Автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“. Един от първите дипломирани гещалт терапевти в България и член на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия.

4 години Базов треньор по Позитивна Транскултурална психотерапия в рамките на Световната Асоциация по позитивна психотерапия – WAPP

Координатор обучение в БИГТ – Български Институт по Гещалт Терапия.

Член на Дружеството на Психолозите в България
Личен сайт – http://irinakiriakova.com/

“Най-характерното за мен е многообразието, стремя се да съчетавам различните си лица и да интегрирам полярностите в хармонична цялост. Не спирам да се обучавам до ден днешен, защото вярвам в развитието и безкрайността.

Винаги съм възприемала психотерапията като едно вълнуващо пътешествие навътре в човека, в което той да опознае и обикне собствената си вселена и в нея да открие отговорите и решенията, нужни му, за да се чувства добре. В това пътуване терапевтът е нещо като фенерче. Фенерче, което осветява пътя и образите по пътя. Най-прекрасното е, че веднъж осветлен, образът придобива собствени лъчи, сякаш сме запалили вечен огън. Проблемите и страховете възникват винаги в мрака, виреят в сенчестите места. Но, както всички демони и собствените ни се плашат от светлината – тя е нашето оръжие.”

Пътят като смисъл