Ирина Кирякова

Ирина Кирякова

Ирина Кирякова има 16 години самостоятелна практика като консултант и психотерапевт.

Автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“. Един от първите дипломирани гещалт терапевти в България и член на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия.

4 години Базов треньор по Позитивна Транскултурална психотерапия в рамките на Световната Асоциация по позитивна психотерапия – WAPP

Координатор обучение в БИГТ – Български Институт по Гещалт Терапия.

Член на Дружеството на Психолозите в България
Личен сайт – http://irinakiriakova.com/

“Най-характерното за мен е многообразието, стремя се да съчетавам различните си лица и да интегрирам полярностите в хармонична цялост. Не спирам да се обучавам до ден днешен, защото вярвам в развитието и безкрайността.

Винаги съм възприемала психотерапията като едно вълнуващо пътешествие навътре в човека, в което той да опознае и обикне собствената си вселена и в нея да открие отговорите и решенията, нужни му, за да се чувства добре. В това пътуване терапевтът е нещо като фенерче. Фенерче, което осветява пътя и образите по пътя. Най-прекрасното е, че веднъж осветлен, образът придобива собствени лъчи, сякаш сме запалили вечен огън. Проблемите и страховете възникват винаги в мрака, виреят в сенчестите места. Но, както всички демони и собствените ни се плашат от светлината – тя е нашето оръжие.”

Пътят като смисъл

Ще изследваме ценността на пътищата, по които вървим. Ще надникнем в смисъла на движението. Има ли прав път? Има ли лесен път? А кой е верният за мен път? Всички пътища ли водят към Рим? Какво е Рим, тогава? Защо съкровищата са през девет планини в десетата и през девет морета в десетото? Дълъг ли е пътят или има и преки пътеки?

Там, където много хора спират развитието си и се оставят просто да се „втвърдят“, по-мъдрите започват собственото си скулптуриране, развитие и приключение да сътворяват себе си. За всички, които обичат приказките, за всички, които обичат пътешествията – каня ви да се забавляваме и приключенстваме заедно!