Ирина Кирякова

Ирина Кирякова

Ирина Кирякова има 16 години самостоятелна практика като консултант и психотерапевт.

Автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“. Един от първите дипломирани гещалт терапевти в България и член на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия.

4 години Базов треньор по Позитивна Транскултурална психотерапия в рамките на Световната Асоциация по позитивна психотерапия – WAPP

Координатор обучение в БИГТ – Български Институт по Гещалт Терапия.

Член на Дружеството на Психолозите в България
Личен сайт – http://irinakiriakova.com/

“Най-характерното за мен е многообразието, стремя се да съчетавам различните си лица и да интегрирам полярностите в хармонична цялост. Не спирам да се обучавам до ден днешен, защото вярвам в развитието и безкрайността.

Винаги съм възприемала психотерапията като едно вълнуващо пътешествие навътре в човека, в което той да опознае и обикне собствената си вселена и в нея да открие отговорите и решенията, нужни му, за да се чувства добре. В това пътуване терапевтът е нещо като фенерче. Фенерче, което осветява пътя и образите по пътя. Най-прекрасното е, че веднъж осветлен, образът придобива собствени лъчи, сякаш сме запалили вечен огън. Проблемите и страховете възникват винаги в мрака, виреят в сенчестите места. Но, както всички демони и собствените ни се плашат от светлината – тя е нашето оръжие.”

Любовта намира начин

“Добре дошли на моето островче на любовта! Съществуват различни светове и различни призми, през които виждаме реалността. Аз съм избрала да виждам свят, в който любовта намира начин и искам да насоча погледите ви натам.

Организмът ни възниква чрез дуализъм/мъжко и женско/ и е изпълнен с дуализми – ляво и дясно, горе и долу, топло-студено,… Онова, което прави човешкото в човека, онова, което е божествената искра е свързването, връзката, любовта. Любовта е мостът, по който преминаваме, за да израстваме, за да превръщаме данните в знание, фактите в опит, усета в чувство, контактът във връзка, … Как? Ще опитам да ви разкажа в предстоящата презентация.

Ще ви разкажа защо любовта означава здраве. Ще вникнем в същността и. Ще проследим как  неуморно продължава да  намира начин – да лекува,  да твори, да свързва,  да променя и развива, да прощава, да облагородява и пречиства.

Все повече атаки от средата ни разсейват или опитват да ни отклонят и днес е жизнено важно да имаме шанс да се свързваме с онази енергия, която ни зарежда и обогатява, вдъхновява , мотивира и развива. Онова, за което мечтаем е в нас, нужно е само да се свържем, нужна е любов.

Презентацията ще включва лекция и упражнения.”