Ирина Кирякова

Ирина Кирякова

Ирина Кирякова има 16 години самостоятелна практика като консултант и психотерапевт.

Автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“. Един от първите дипломирани гещалт терапевти в България и член на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия.

4 години Базов треньор по Позитивна Транскултурална психотерапия в рамките на Световната Асоциация по позитивна психотерапия – WAPP

Координатор обучение в БИГТ – Български Институт по Гещалт Терапия.

Член на Дружеството на Психолозите в България
Личен сайт – http://irinakiriakova.com/

“Най-характерното за мен е многообразието, стремя се да съчетавам различните си лица и да интегрирам полярностите в хармонична цялост. Не спирам да се обучавам до ден днешен, защото вярвам в развитието и безкрайността.

Винаги съм възприемала психотерапията като едно вълнуващо пътешествие навътре в човека, в което той да опознае и обикне собствената си вселена и в нея да открие отговорите и решенията, нужни му, за да се чувства добре. В това пътуване терапевтът е нещо като фенерче. Фенерче, което осветява пътя и образите по пътя. Най-прекрасното е, че веднъж осветлен, образът придобива собствени лъчи, сякаш сме запалили вечен огън. Проблемите и страховете възникват винаги в мрака, виреят в сенчестите места. Но, както всички демони и собствените ни се плашат от светлината – тя е нашето оръжие.”

От какво се прави волята

Волята е в основата на всичко по-дългосрочно, което бихме искали да постигнем. Именно днес, когато се опитват да ни отнемат перспективата, волята може да ни изведе напред!

Онази вълшебна сплав от намерение, търпение и последователност в действията. Все по-рядка и ценна способност в днешното динамично и разнообразно време. Ще изследваме формирането на волята – как да я изградим, ако ни липсва. Ще изследваме ценността на волята – волни като вятъра и тичащи на воля. Ще надникнем във волните и неволни действия, които правим. Ще докоснем волята за живот и смисъл. Елате, да потичаме заедно из волята, на воля!

Изворът на щастието е в способността ни да приемаме щедростта на живота и да извайваме творчески, заедно пътя  си напред.