Иво Величков

Иво Величков

Фестивал Свободата да бъдеш | XXII издание 13 април 2024 | Интер Експо Център

Стоицизмът: Презареждане

Един от симптомите за психичната неустойчивост на съвременния човек е фактът, че темата за психотерапията във всяка една от безбройните й форми – класическа, академична, популярна, мистична, примитивна и т.н. – е все по-актуална в ежедневието му.

Психотерапията е приложна философия и днес – завихрени от експоненциално самопораждащи се революционни промени на съзнанието, на отношенията и на света като цяло – повече от всякога сме длъжни да се обърнем назад, но по един нов и актуален начин, към непреходната мъдрост на стоицизма.

Адаптирането на стоическите ценности и практики към днешните предизвикателства е мостът над илюзорната пропаст между минало и бъдеще.

Иво Величков е психотерапевт с повече от 20-годишна практика, председател на Българска Асоциация по Хипноза, автор на „Тайните на хипнозата”, многократно издавана у нас и в чужбина. С хипноза, бойни изкуства и медитативни практики се занимава от средата на 80-те години. Прекарал е години от живота си в различни школи по цял свят – от западните университети, през индонезийските енергийни школи до поделенията за подготовка на руските специални части. Преподава клинична хипноза на психолози, стоматолози и медици, а също така води семинари за широка публика в сферата на работа с трансовите състояния, дихателните практики, ефективната комуникация, използването на психофизическия ни потенциал и други. Подходът му е насочен към отключване на неподозираните знания, умения и естествени механизми, заложени във всеки от нас.

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email