Жак Пенърс - Джанака

Жак Пенърс  – Джанака

Роден в Холандия, от ранно детство има дълбок интерес към източната философия, йога и личностно развитие.  По-късно учи духовна психология и през 2003 г. получава магистърска степен от Университета в Санта Моника, Лос Анжелис. Завършва двугодишно обучение за водещ на системни семейни констелации в Инситута Интегралис в Хамбург, Германия (2009).

През последните15 години работи като терапевт и водещ на семинари. Работил е като творчески терапевт, системен терапевт и групов терапевт в най-напредналата духовна клиника в Германия: Хайлигенфелд в Бавария.  От 2012 г. е учител и организатор на собствени семинари и курсове за личностно развитие. В България редовно води Системни (Семейни) Констелации с уникален подход към личностното развитие и получава удивителни резултати и дълбоко изцеление. Той е основател на Европейската Академия по Духовна Психология (2013) – уникална образователна система за личностно развитие, основана на учене чрез правене.  newlife.academy

Идентичност: силата да бъдеш себе си

Всяка душа е уникална и всеки носи зрънце злато вътре в себе си, което чака да бъде открито. Единственият начин да преживеем това злато е, като се превърнем в човека, който наистина сме и като се освободим от заученото поведение, проекциите, старите семейни вярвания и страха от това “да не съм достатъчен”. Веднъж като се настроим към това  “да бъдем наистина себе си”, ще осъзнаем, че сме достатъчни такива, каквито сме и животът ни ще се превърне в магия!

Какво е да имаме своето собствено преобразяване в истинската ни същност? То е различно и е уникално за всеки. Но има общи елементи:

  • Ще се чувстваме напълно себе си. Ще сме в „потока” и ще излъчване чувство за лекота на сърцето и искрена радост.
  • Ще започнем наистина да обичаме и приемаме себе си и по този начин ще привличаме най-доброто от околните, защото нашият живот е огледало на това, как виждаме себе си.
  • Ще имаме много по-хармонични и успешни отношения! Хората ще ни харесват заради самите нас. Докато преди това сме имали трудности в отношенията, когато сме носели маска или сме имали фалшиво поведение.

В лекцията той ще сподели с участниците, изхождайки от своя опит, как, живеейки своята истинска идентичност, отваряме вратата към магията! Неговата енергия е положителна, вдъхновяваща и окуражаваща, но и земна и с много чувство за хумор.