Надежда Михайлова

Надежда Михайлова

По професия обучител по личностно развитие, по призвание – коуч на тези, които искат най-доброто от и за себе си, по щастлива съдба- майка на четири креативни деца, които са най-добрите учители в живота й.

Надежда е сред дванадестте българи акредитирани като професионални сертифицирани коучове (PCC) към Международната федерация по коучинг (ICF). Работи като обучител към Erickson Coaching International и е водещ на програмите “Изкуството и науката в коучинга” и “Родителят като коуч” (www.erickson.bg). Работи с хора от всички континенти и вижда всекидневно, че в същността си сме едно – хора.

За себе си Надежда казва: “Вярвам в силата и свободата на мисълта, в необятния простор на въображението и в избора всеки да твори себе си и собствения си път… всеки ден.”

Отровата на очакванията

В своята интерактивна лекция Надежда ще сблъска две гледни точки за очакванията.

Едната е популярната напоследък: “Хората израстват до нивото на нашите очаквания”.

Другата е древната: “Очакванията са отровата на всяко взаимоотношение”.

В сблъсъка или в пресечната точка между двете становища ще се породи място за личната отговорност, свободата да бъдеш себе си и лекотата от общуването без натиск.

За да е полезно преживяването, Надежда ни кани да дойдем подготвени с три конкретни истории от важни връзки –  може да са с партньор, дете, родител, приятел, колега, шеф…или със себе си.

По време на лекцията Надежда ще ни преведе през няколко огледала, в които ще огледаме тези истории,  за да разпознаем ролята на очакванията в тях и как те влияят на реакциите ни, а от там и на развитието на историите и в крайна сметка – върху дългосрочния резултат.

Казват “отровата  е в дозата”… в идеалния случай в края на взаимодействието ни по тази тема всеки ще е открил своята лична рецепта за автентични и дълбоки взаимоотношения с тези, които са най-важни и мястото и дозата на очакванията в тези връзки.