Rose Medica

Роза ДАМАСЦЕНА

Роза Дамасцена – Българското цвете Роза Дамасцена е известно с красотата и аромата си, но има и богата история на употреба в медицината и терапията.

Клиничните изследвания и здравните изследвания показват, че уникалната естествена смес от над 100 макро и микроелементи в тези цветя предлага ценни антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Точно като самите цветя, външната ни красота е знак за вътрешна жизненост, здраве и баланс.

Ето защо цялата ни научноизследователска и развойна дейност се фокусира върху въвеждането на различни формули и комбинации, които работят в хармония, за да стимулират здравето и красотата отвътре и отвън.

Нашата история

Създадохме Rose Medica, защото вярваме, че природата държи ключа за нашето здраве и благосъстояние.

Историята ни започва в началото на 90-те години на миналия век с компания за органични етерични масла, наречена NatureBase, основана в отговор на призива за “истински и свеж аромат от природата”.

Но розите са не само естетически приятни, те са и съкровище на органични киселини, масла, витамини и флавоноиди, с изключително много ползи за здравето и красотата.

В исторически план цветята, венчелистчетата и пъпките са използвани за лечение на болки в корема и гръдния кош, менструално кървене и храносмилателни смущения, като противовъзпалително средство и дори за укрепване на сърцето.

Съчетавайки вековете на традиционната практика и най-съвременните научни иновации, ние сме първата компания, която напълно проучи потенциалните ползи за здравето на тези цветя, по-специално Роза Дамасцена и Роза Алба.

Работим в тясно сътрудничество с академичните и медицински учени, за да преведем резултатите от изследванията в най-безопасните и най-ефективни готови продукти.

Нашата мисия е да използваме силата на природата, за да развием непрекъснато развиваща се гама от мощни, естествени терапевтични продукти, които могат да съчетаят или изпълнят синтетични алтернативи.

За повече информация и контакт:

www.rosanax.com