Росен Рашков

Росен Рашков е професионален коуч, който подкрепя развитието на ръководителите в организацията. От планиране на стъпките за професионален растеж до поемането на пълна отговорност за реализацията им – както с придобиване на нови умения и знания, така и с работа по нагласите и поведенията, с които един лидер понякога сам застава на своя път.

На организационно ниво Росен работи чрез проектиране и доставка на екипен коучинг и tailor-made мениджърски обучения с интегриран коучинг подход, като в последните 3 години през неговите тренинги и индивидуален коучинг са преминали стотици участници от компании като “Райфайзен”, “Yazaki”, „Каолин“, „Endava”и др.

Хобито на Росен е свързано с призванието му да учи и предава знание – внушителна лична библиотека с над 1500 професионални заглавия на английски, български и руски. Тя му дава възможност да създава индивидуални решения за своите клиенти при постигане на важните за тях резултати.

Неуморен изследовател, Росен до този момент има създадени над 15 собствени (или в съавторство) коучинг инструмента, модели и техники.

Росен Рашков има повече от 15 години опит в създаване, развитие и управление на екипи в различни по размер организации – от малки семейни и start-up компании до организации с над 5000 служители. Постижение, с което Росен се гордее – десетки членове на екипа му са извървели пътя от стажанти до мениджърски позиции в компанията.

Росен активно участва и в благотворителни проекти. Сред тях има и свой авторски – „Сътвори Търговище”. Проектът е насочен към стартиращи бизнеси и социални каузи в родния му град, на които Росен осигурява безплатно менторство, коучинг и обучение в ключови мениджърски компетенции, за хора, които нямат управленски опит.

В партньорство с образователни обществени институции, в последните две години Росен работи усилено с младите хора в своя град, организирайки поредица от работилници в областта на социалните умения – на тема комуникация, личностно и професионално развитие.

Всичко ще бъде наред!

Казват, че истинският оптимизъм не се базира на убеждението, че всичко ще бъде добре, а на убеждението, че не всичко е лошо.

Имаме удоволствието да живеем във времена, когато светът става все по-малък и все по-рядко ни липсват материалните неща в него – храна и вода, пари, дрехи и автомобили, начини да общуваме свободно и жилища.

А най-хубавите неща дори са безплатни! Защото не са неща…

И в този разговор ви каня на пътешествие не по света, а навътре в нас. Ще посетим ценностите, благодарността и равновесието. Вместо селфита и сувенири, ще си вземем техники, идеи и инструменти – които, също като спомените от чудесно пътуване, са най-хубави, когато ги споделиш.

Като ваш гид, ще ви разкажа истории и ще ви задам въпроси, които може би не сте си задавали досега.

И в края на това пътуване ще повярвате в това, което вярвам и аз…

Всичко ще бъде наред!