Татяна Бояджиева

Татяна Бояджиева

Татяна има Магистърска степен по История от СУ “Климент Охридски”, специалност “История на България”.

Основните й интереси са в областта на  историческите ареали, влияния и взаимовръзки между Изтока и Запада и по-специално българските земи и районите на Хималая, Тибет и Индия. След 17 години преподавателска дейност, нейните търсения, духовното и житейско израстване неусетно я довеждат до Аюрведа.

Завършва 2 годишен курс под ръководството на д-р Антоанета Заркова и Европейския Ведически Институт. Но нейната “професионална деформация ” на историк, ровещ се в извори, факти и купища литература отваря пътя й към Ведическите текстове и знанието и опита, споделени в книгите на Петър Дънов,  д-р Васант Лад, д-р Робърт Свобода, д-р Дейвид Фроли.  От 6 години фирмата й е представител на “Органик Индия” за  България. Работи в тясно сътрудничество с лекарите от екипа на фирмата, изучава здравна астрология и фитотерапия.

Аюрведа в ежедневието

Ние, Хората от Запада, използваме думата “карма” като синоним на “съдба”, но нейното първо значение е “движение”.

Това е движение във всички посоки и на много нива, това са нашите решения и нашите стъпки за осъществяването им.

Това е прилагането на знанията и опита във всяка една минута от нашия живот.

Тази лекция има за цел да обобщи на кратко основни постулати, понятия, аксиоми от Ведическата философия, тяхното проявление в живота и българските традиции и най-вече практическото прилагане на това знание в ежедневието.