Д-р Василка Юрукова

Д-р  Василка Юрукова

Д-р  Василка Юрукова е един от водещите хомеопати у нас и преподавател по хомеопатия със забележителен опит. Започва своята кариера в хомеопатичната сфера през 1998 г., когато методът в България едва прохожда. Завършва Медицинския университет в Пловдив през 1992 година и от 1997 година има специалност по вътрешни болести. Специализарала е в Центъра за развитие и обучение на хомеопатията в България,  с последващи трейнинги по хомеопатия в България, Франция и Германия, както и по акупунктура във Великобритания. От 2000 г до 2011 година развива активна международна преподавателска дейност за лекари, фармацевти, дентални лекари. През този период преподава хомеопатия не само в българските медицински университети в София, Пловдив и Варна, но изнася и курсове за специалисти в САЩ – Филаделфия, Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско и Форт Лодърдейл. Автор е на онлайн обучения за лекари.

В последните години, чрез множеството статии за хомеопатията и телевизионните й участия в предаването на бТВ “Преди обед”, д-р Юрукова дава практически насоки за употребата на хомеопатичните средства в ежедневието. Д-р Юрукова е член на Международната медицинска хомеопатична лига – Liga Medicorum Homeopathica International (LMHI) и Европейското общество по интегративна медицина – European Society of Integrative Medicine (ESIM). В своята холистична практика д-р Юрукова успешно съчетава хомеопатия с други видове алтернативно лечение. Повече за нея и хомеопатията можета да научите на: www.homeopathytoday.eu.

Животът като състезание. Хомеопатично ръководство за самопомощ при стрес.

Животът изисква от нас да бъдем бързи, реактивни, креативни и за всичко това ни дава твърде малко време.

От тази лекция ще научите как да се справяте с емоции като гняв, страх и тревожност, продиктувани от високите изисквания към съвременния човек и претрупаното му с ангажименти ежедневие.

Трябва ли на всяка цена да бъдем добри във всичко и да се раздаваме?

Възможно ли е хомеопатията да балансира емоциите при стрес, при това без опасност от странични действия и привикване към лекарствата?