Александра Алгафари

Фестивал Свободата да бъдеш | XXI издание | 28 октомври 2023 | Интер Експо Център

Вътрешните демони - наръчник за опитомяване

Свикнали сме в сферата на личностното развитие всичко да е позитивно мислене, любов и светлина, но отвътре ние не сме само желирани мечки и захарен памук. В нас бушуват стихии, които невинаги са красиви и лицеприятни. Това означава ли, че трябва да ги крием от света? Не. Означава, че има нужда да ги опознаем, да ги разберем и да ги опитомим. За да могат да ни служат вярно.

Но нали са ни казвали, че трябва да сме добри, смирени, кротки? За съжаление, възпитанието ни научава, че има страни в нас, които няма да бъдат толерирани и се научаваме, че за тях няма място в света, ако искаме да бъдем обичани и приети.

Гневът, страхът, срамът, вината не са “лоши емоции”. Човешки са и от тях има смисъл. В тази лекция няма само да си говорим, ами и ще преживяваме. Ще се радвам да ми се доверите и да изследваме заедно дълбините на мрака във всеки от нас. Защото и Луната има своята тъмна страна и за нея има място в тази среща.

Александра Алгафари е неорайхиански аналитичен психотерапевт с дългогодишен личен опит в психотелесната психотерапия. Член на Управителния съвет на Българско неорайхианско психотерапевтично дружество, член на Европейската асоциация по телесна психотерапия, член на редакторския екип на International Body Psychotherapy Journal. Асистент-преподавател е по психоантропология, групова психотерапия и психодиагностика към Института по неорайхианска аналитична психотерапия. Има YouTube канал, в който споделя видеа на тема психология и психотерапия. Основател на дигитална платформа за личностно развитие www.jayatribe.co.

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email