Ана Вълева

Ана Вълева

 

Системата за дизайна на човека (human design) ме пресрещна неочаквано. Беше неприкрито провокативна, настойчива и интригуваща. Предизвика ме да изоставя всичко познато, за да преоткрия необятната прелест на човешките същества, отвъд булото на илюзиите и социалната желателност. Тя не спира да ме изненадва с неопровержимата си точност и да ми разкрива онова, което е невидимо на повърхността, водейки ме към нови измерения в разбирането на фината тъкан на човешката душевност, подземните реки на връзките и универсалните принципи на живота.”

Human design: наръчник за употреба

Когато хората се консултират с мен относно human design, те винаги повдигат два въпроса: Какъв съм аз всъщност? и Как да се справя в отношенията си?

Първият въпрос обикновено произтича от разминаването между вътрешното им преживяване за тях самите (човека, който чувстват, че са) и проявлението, което изглежда, че имат в живота си. Понякога споделят усещането, че имат в себе си потенциал, който не могат да опишат и не знаят как да изявят. В много случаи това е подсилено от дилемата дали да последват моделите, които обкръжението им предлага, за това какви трябва да бъдат и как се очаква да постъпват.  Зад този въпрос, породен от  житейско предизвикателство или търсене на вярната посока за развитие, често стои дълбоката потребност да действат в съгласие с истинската си същност.

Вторият въпрос изниква от трудностите, които човек среща в някоя или няколко от важните му връзки, най-често с интимен партньор или дете. Обикновено искат да разрешат повтарящи се проблеми или да намерят начин да достигнат до другия. Доста пъти дискомфортът, който изпитват, ги подвежда да мислят, че им се иска да можеха да променят другия или да успеят да го убедят в правотата си.

Нямаше ли да е облекчаващо, ако разполагахме с наръчник за себе си и близките ни хора?

По време на предстоящата лекция бих искала да споделя с вас:

  • Как познанието за личния ви дизайн може да ви вдъхне повече доверие в себе си и да насърчи развитието ви?
  • Как познанието за дизайна на вашия партньор или дете може да адресира повтарящите се проблеми в отношенията ви и да ви даде разбиране как да бъдат по-хармонични?
  • Как познанието за дизайна на значимите ви връзки може да  допринесе за повече приемане и свързаност?

* За да извлечете максимална полза от лекцията, носете със себе си вашата лична human design графика. Ако не разполагате с такава, можете да я генерирате безплатно тук:

www.humandesignbulgaria.com/free-human-design-chart/

www.mybodygraph.com

Повече за системата Human Design:

Системата за дизайна на човека е наука за диференциацията. Тя описва как всеки е устроен да бъде неповторим и дава карта на потенциала му. В личната графика са отразени даденостите и заложбите на човек, както и неговите уязвими места. Графиката на тялото се генерира въз основа на рождените данни – час, дата, място на раждане. Тя представя в детайли личния ни потенциал, какви са личните ни дадености и каква жизнена сила носим у себе си.

Ценността на системата се състои в това, че позволява на човек да види ясно каква е истинската му същност и какви заблуди е имал за себе си. Можем да разберем и как да проявим заложбите си и по какъв начин да се отърсим от външното обуславяне, което ограничава изявата на уникалността ни.

Human design разкрива как сме предразположени да бъдем различни и ни дава стратегии, чрез които да дадем пределен израз на своята уникалност.