Ана Вълева

Ана Вълева

 

Системата за дизайна на човека (human design) ме пресрещна неочаквано. Беше неприкрито провокативна, настойчива и интригуваща. Предизвика ме да изоставя всичко познато, за да преоткрия необятната прелест на човешките същества, отвъд булото на илюзиите и социалната желателност. Тя не спира да ме изненадва с неопровержимата си точност и да ми разкрива онова, което е невидимо на повърхността, водейки ме към нови измерения в разбирането на фината тъкан на човешката душевност, подземните реки на връзките и универсалните принципи на живота.”

Емоциите и еволюцията на съзнанието

Едва ли има някой, който не е бил помитан от мощта на неуправляеми емоции. Едва ли съществува човек, който поне веднъж не е стоял безпомощен, стреснат или объркан от бурята от чувства у някой близък. Едва ли съществува някой, който никога не е искал да избяга от емоционална ситуация или да заглуши чувствата, с които не знае как да се справи.

Емоциите възникват спонтанно, препускат през телата ни и искат да ни задвижат със своя импулс, но поради сложната им и подвижна природа, често ни плашат с появата си. Много от нас се опитват да ги контролират съзнателно, откъсвайки се от тях, издигайки защити или несъзнателно, хлътвайки в тревожност, вина и срам. Но лишени от досег с емоционалното си преживяване, ние се превръщаме в пленници на сенки на настоящето и духове от миналото, откъснати от един от най-адаптивните механизми, които природата е вложила в човека.

Системата за дизайн на човека (human design) разглежда емоциите като част от еволюционен процес, свързан с развитието на съзнанието, въплътено във форма. Те са асоциирани с един от 9-те центъра в графиката на тялото – Емоционалният Слънчев Сплит. Той е третият от центровете на Осъзнаване, които са се развивали поетапно, давайки на човешките същества достъп до различен вид осъзнатост. В момента Емоционалният център претърпява своята метаморфоза, превеждайки ни към нов вид осъзнаване.

По време на тази лекция ще разгледаме:

  • как работи центърът на Емоционалния Слънчев Сплит?
  • по какъв начин се проявява в живота на човек, когато този център е дефиниран (оцветен) или недефиниран (бял) в личната human design карта?
  • как можем да живеем с емоциите като източник на вътрешна истина?
  • как да се учим от емоциите и да ги зачитаме като ресурс, носещ мъдрост?

 

* За да извлечете максимална полза от лекцията, носете със себе си вашата лична human design графика. Ако не разполагате с такава, можете да я генерирате безплатно тук:

www.humandesignbulgaria.com/free-human-design-chart/

www.mybodygraph.com

Повече за системата Human Design:

Системата за дизайна на човека е наука за диференциацията. Тя описва как всеки е устроен да бъде неповторим и дава карта на потенциала му. В личната графика са отразени даденостите и заложбите на човек, както и неговите уязвими места. Графиката на тялото се генерира въз основа на рождените данни – час, дата, място на раждане. Тя представя в детайли личния ни потенциал, какви са личните ни дадености и каква жизнена сила носим у себе си.

Ценността на системата се състои в това, че позволява на човек да види ясно каква е истинската му същност и какви заблуди е имал за себе си. Можем да разберем и как да проявим заложбите си и по какъв начин да се отърсим от външното обуславяне, което ограничава изявата на уникалността ни.

Human design разкрива как сме предразположени да бъдем различни и ни дава стратегии, чрез които да дадем пределен израз на своята уникалност.