Анастасия Димитрова

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Анастасия Димитрова

Анастасия Димитрова e водеща на тренингите ‘Скоростно четене’ и ‘Суперпамет – мнемоника’. Тя е абсолютно сигурна, че паметта на всеки здрав човек има неограничени възможности, а способностите му за четене са много повече от това, което сме научили в училище. Всичко е въпрос на правилни навици, формирани в детството. Интелектуалната работа, като четене, учене, запомняне е едно огромно удоволствие, съпроводено от лекота и забавление, а не мъчително задължение.

Ключът е в свободата да бъдем себе си, да премахнем ограниченията, наложени отвън и в освобождаването на вътрешния ни творец.

Гимнастика за мозъка

„Най-важното в живота не е какво ще получиш – а в какво ще се превърнеш.” Джим Рон

Мозъците са скъпи от енергийна гледна точка, затова те се стараят да икономисат енергия и ни подтикват към по-лесния, шаблонен, сигурен път. Какви са последствията от това за личния, служебния, душевния ни живот?

Най-големият дефицит в света си остават хората способни да мислят творчески – да чувстват, говорят, пишат и пр. Именно този дефицит ще осигурява работа за хората в свят, където автоматизираните технологии се застъпват все по-широко. “Машинописка” е умряла професия, а телеграмите са мило напомняне за миналите дни. Къде съм аз в този нов свят?

Творчеството се ражда в пресечната точка на логиката, хуманитарните науки, въображението, виталната енергия, емоционалната работа, играта, услужливото тяло. Творческите занимания са достъпни за всеки, който работи с тези компоненти по отделно и съумява да ги съчетае. Творец ли съм?

Какъв е информационният ми апетит?

Осъзнавам ли лимитиращите вярвания, които ме дърпат назад?

Ще ми стигне ли интелектуалната храброст да стана щастлив?

 

http://zenom.pro/

0878882523