CandleMe

Аз съм Магдалена (Маги) и съм създател на CandleMe Соеви свещи – candleme.eu и Восъчни кърпи Пчелата Майка – https://www.instagram.com/pchelatamaika. Идеята се появи случайно и спонтанно, но не и без причина. При мен причините бяха 2:

1. Майка съм на 3 деца т.е. не разполагам с много лични време и търсех хоби, което да не ми отнема от времето за децата, но и да ми доставя удовлетворение.

2. Винаги съм искала да създам нещо с ръцете си, защото до момента създавах само дигитално съдържание.

И така до днес, когато вече съм убедена, че мисията ми е просто да създавам уникален ръчно изработен декор за дома за всеки вкус и го правя, защото вярваме, че малките детайли правят всичко различно. Искам да ви предоставя уникално изживяване при декорирането на дома – изживяване, което ви помага да се чувствате удобно, безопасно и спокойно в собственото си пространство. От своя страна восъчните кърпи за съхранение са нова алтернатива на стреч фолиото и пластмасовите опаковки за храна. Ето и 3 причини за това:

Екологични: На пластмасите са нужни стотици години, за да се разградят и отделят вредни химикали в околната среда по време на процеса на разлагане. Опаковките от пчелен восък, от своя страна, са направени от естествени материали, които могат да бъдат компостирани или използвани повторно.

Многократна употреба: Опаковките от пчелен восък могат да се използват повторно до една година или повече с подходящи грижи, което ги прави рентабилна и практична алтернатива на пластмасите за еднократна употреба. Това не само спестява пари, но и намалява количеството генерирани отпадъци.

Консервира храна: Опаковките от пчелен восък могат да запазят храната за по-дълъг период от време, като създават херметично уплътнение около храната, запазвайки я свежа и предотвратявайки разваляне. За разлика от пластмасовите опаковки, които могат да оставят остатъци или да придадат пластмасов вкус на храната, опаковките от пчелен восък са естествени и не влияят на вкуса или качеството на храната.