Даниел Троев

Даниел Троев

Даниел Троев e психолог, който провежда консултации, помагащи на хората да открият подходящи решения и да постигнат желана личностна промяна. В живота и работата си прилага методите и постиженията на съвременната психология и психотерапия, иновативните познания от невронауката за начина, по който работят мозъкът и нервната ни система, и мъдростта на древното духовно знание. Като част от Института за ОИДА терапия, той се фокусира в развитието и популяризирането на вечната психология и практичното ѝ приложение ОИДА терапия в България и Европа. В тях той открива обединението между наука и духовност, чрез което могат да се преодолеят тревожността и паниката на съвременния човек и да се постигне устойчиво благополучие. Повече за него може да прочетете на www.danieltroev.com

Промяна на нагласите

Нашите нагласи са онзи вътрешен импулс, който организира и насочва целия ни психофизиологичен ресурс. Те са динамичната сила, от която в голяма степен зависят резултатите от действията ни за справяне с трудностите в здравословен и личен план. Множество изследвания показват как нагласите влияят на жизненоважни за организма ни процеси, достигайки дори тези на клетъчно ниво. Освен това са от значение за събитията, които ни сполетяват, чрез „самосбъдващите се пророчества“ и загадъчните смислови съвпадения, които Карл Юнг нарича „синхроничности“. В духовното знание тяхната същност се открива в думата „намерения“ – силата, влияеща на фините аспекти на живота.

По време на лекцията ще навлезем във вътрешния си свят, за да разберем кои са нагласите, които ни блокират и как да ги променим. Защото тяхното осъзнаване и калибриране с градивната сила на света може да доведе до отпушване и на най-„зациклилите“ ситуации.