Даниел Троев

Даниел Троев

Даниел Троев e психолог, който провежда консултации, помагащи за преодоляването на психологически проблеми и постигането на желана личностна промяна. В живота и работата си прилага методите на съвременната психология, иновативните познания от невронауката и мъдростта на древното духовно знание. Така постига синергия между наука и духовност, чрез която могат да се разрешат емоционалните проблеми и житейските кризи на съвременния човек и да се постигне устойчиво благополучие.

Повече за него може да прочетете на www.danieltroev.com

Контрол на ума - защо не ни се получава

В “Бхагавад Гита” се казва, че когато човек овладее ума си, той се превръща в негов най-добър приятел, но ако човек не успее да го овладее, той си остава най-големият му враг.

Ние търсим приятели или врагове вън от нас, ала и двамата са вътре, в качеството на нашия ум.

Когато умът е необуздан, изпадаме в негативни емоционални състояния като напрежение, раздразнение, гняв, страх, тревожност. Именно те са ключовите фактори, ограничаващи нашето щастие. И въпреки, че днес много се говори за контрол на ума и се предлагат различни техники и упражнения за постигане на вътрешен мир, проблемът си остава и рядко се постигат устойчиви резултати.

Заповядайте на лекцията, на която ще отговорим защо е толкова трудно да постигнем контрол над ума. Също така ще разгледаме:

  • Каква е същността на ума?
  • Как да го превърнем в наш приятел?
  • От какво зависи вътрешния ни мир?