Доц. д-р Десислава Бошнакова

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Проф. д-р Десислава Бошнакова

Проф. д-р Десислава Бошнакова е преподавател по ПР в Нов български университет, магистър по театрална режисура отново в НБУ. Собственик e на агенция ROI Communication, която се занимава с консултиране, обучения и издаване на книги. Тя е блогър, ревностен почитател на TED, куратор на TEDxNBU и e била лектор в българските издания на формата. Автор е на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0” и „13 истории за W“. Oбича калинките, иска да стане експерт по десертни вина, да пише книги, да се занимава с документален и импровизационен театър и още много разнообразни неща. Когато не прави друго, снима. Както тя самата казва: „Ако някой иска да знае повече за мен, нека попита Google.”

Историите, които разказваме - на себе си и на другите

“Случвало ли ви се е покрай вас на улицата да мине прекрасно червено порше (ако е кабрио още по-добре) и вие да си кажете: “Господи, колко искам тази кола?”. Е, на мен ми се случва често, но вместо да се чувствам мизерна от факта, че я нямам, се научих да живея чудесно с неудовлетворението, че никога няма да я имам. Но тя продължава да е красива.

В лекцията си ще се опитам да разбъркам мислите ви за вас самите, за да започнете да виждате себе си в друга светлина. Ще си поговорим за историята, която разказвате сами на себе си за себе си и как тази история може да бъде разказана така, че да ви даде стимул да покорите върховете, които сте си поставили за цел. Вашите върхове, не тези на другите. Защото контекстът има значение и най-важният човек сте вие. “