Проф. д-р Десислава Бошнакова

Доц. д-р Десислава Бошнакова

Проф. д-р Десислава Бошнакова е преподавател по ПР в Нов български университет, магистър по театрална режисура отново в НБУ. От 2019 година изпълнява е и и.д. ръководител на Департамент “Медии и комуникация” на НБУ. Собственик e на агенция ROI Communication, която се занимава с консултиране, обучения и издаване на книги. Тя е блогър (boshnakova.com), ревностен почитател на TED, куратор на TEDxNBU (2011-2016), куратор на TEDxSofia (2017-до днес). Била е лектор на TEDxAUBG и TEDxTarnow. Автор е на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0”, “Колективната мъдрост: Краудсорсинг) и „13 истории за W“. Oбича калинките, иска да стане експерт по десертни вина, да пише книги, да се занимава с документален и импровизационен театър и още много разнообразни неща. Когато не прави друго, снима. А от септември 2019 води подкаста “Бошлаф”. 

Както тя самата казва: „Ако някой иска да знае повече за мен, нека попита Google.”

Смехотерапия с Деси Бошнакова

смехотерапия

Двучасова сесия, част от Пролетния JustBe Ритрийт, 4-6 юни, х-л Лион, Боровец

“Когато водя обучения за говорене пред публика, винаги казвам на хората, че ако успеят да разсмеят публиката, значи нещата вървят добре. Е, реших, на пук на всичко около нас, да не сме сериозни, а да се опитаме нещата да тръгнат в друга посока – за нас, за вас, за всички. И в рамките на 2 часа ще направим всичко в рамките на закона и мерките, да се посмеем. Но няма да се смеем на някого, а с някога. Няма да се присмиваме, а ще се смеем. Защото смехът е здраве, а здравето, както знаем всички вече е безценно.”

“За целите на смеенето, аз ще се подготвя с активности, които да водят до смях. Вие ще трябва да се подготвите също, защото ще трябва да съберете сили, за да се смеете. Поставям си високи цели, както винаги в този живот, за да може каквото и да постигнем, да е по-близо до високото. Защо да се присъедините:
– Смехът помага за отслабване – понеже това с диетите не е за мен, а лятото чука на вратата. Ако се смеем добре, че изгорим 240 калории за 2 часа.

  • При cмяx работят вътрешните коремни коси мускули и при това са по-активни, отколкото при правене на коремни преси, а аз мразя коремните преси.
  • Искреният смях в продължение на 5 минути може данамали нивата на депресия, а извънредността приближи депресията до много хора
  • Искреният смях оказва благотворно въздействие върху дейността на белите дробове и сърцето.
  • Ще се посмеем, за да се освободим от различни невротични състояния.

И за да огладнеем, защото след тази среща идва ред на вечерята.

И този път на живо, без екран, без дистанционно. За да видим едно от най-красивите неща на смеха – усмивката. Очаквам ви!”

Участие в предишни издания на фестивалa

Когато се събудя, искам да бъде…

24.10. 2020 – Интер Експо Център

Запис от есенното издание на фестивала – откъс

Ние хората имаме нещо, за което смятаме, че нито едно друго живо същество не притежава – въображение. И използваме въображението си, за да “виждаме” неща, които не съществуват и не на последно място, за да виждаме бъдещето и да вървим към него.

Само днес ни открадната бъдещето.

Как ще се справим с това престъпление?

Как ще се справим с бъдещето?

И как ще продължим, ако не успеем да заловим крадеца?

Имаме ли идеи за утре и защо е важно да имаме ЕЩЕДЪБ?

Контакт с Деси Бошнакова

последвайте деси в социалните мрежи

JustBe Colibri

Книги от деси бошнакова

Деси Бошнакова