Доц. д-р Десислава Бошнакова

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Проф. д-р Десислава Бошнакова

Проф. д-р Десислава Бошнакова е преподавател по ПР в Нов български университет, магистър по театрална режисура отново в НБУ. Собственик e на агенция ROI Communication, която се занимава с консултиране, обучения и издаване на книги. Тя е блогър, ревностен почитател на TED, куратор на TEDxNBU и e била лектор в българските издания на формата. Автор е на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0” и „13 истории за W“. Oбича калинките, иска да стане експерт по десертни вина, да пише книги, да се занимава с документален и импровизационен театър и още много разнообразни неща. Когато не прави друго, снима. Както тя самата казва: „Ако някой иска да знае повече за мен, нека попита Google.”

Когато се влюбих в себе си

“Преди много години, когато ме обучаваха за стюардеса, ми казаха, че е много важно в аварийна ситуация да вземем мерки за себе си и след това за другите. Иначе казано – ако ние не сме добре, не можем да помогнем на другите. И тогава светна една лампа. Мога ли да обичам другите, ако първо не се влюбя и не обикна себе си? Еми – не може.

И така ще си говорим за това колко е важно да се харесваме, да се обичаме и да се радваме на себе си, за да можем да харесваме другите, да обичаме другите и да се радваме на другите. И, разбира се, за онова прекрасно цвете – Нарциса. Защо ако преминем една граница, може да се окажем надвесени над езерото и любуващи се на собствения си лик, и да пропуснем всичко.”