Елица Великова

Елица Великова

Фестивал Свободата да бъдеш | XX издание | 22 април 2023 | Интер Експо Център

Арттерапия: Виж кой говори.
Творчеството като инструмент на Интуицията.

Всичко, което искаме да знаем, е вътре в нас. Как да го разпознаваме, да го чуваме, да се научим да му се доверяваме и да го следваме.

Всеки творчески процес е разговор с твоята висша същност. Когато се освободим от аналитичния ум, от осъжденията, от нуждата да контролираме и от целта и преследването на резултат, съзидателният процес на творчество ни дава възможност да се свържем с “по-голямото”, с присъствието, с мъдростта. С измерението отвъд съзнаваното. Със самия Източник.

Арт терапията е начин да се свържем с нашата интуиция. А това, което произлиза в процеса на творене, ще използваме като карта, черпейки послания, напътствия и директни отговори за живота си.

Не е необходимо да умееш да рисуваш! Всъщност, ще използваме прости подръчни материали и много весели упражнения, за да получим директни осъзнавания за лични житейски въпроси.

Необходимо е единствено да искаш да опиташ. Да бъдеш с ум на начинаещ. Да се пуснеш в неизвестното. Всеки бял лист крие послание. Всяко изображение е манифестиран отговор.

Интуитивното творчество е дълбочинен процес на кристализиране посланията на душата.

 

Всеки притежава интуиция, но е необходимо, също както и творческата енергия, да си я припомним, да я преоткрием, да й се посветим. Чрез нашето спонтанно изкуство, ние ще получим информация и ще се научим как да я тълкуваме и да я използваме за всякакви практични цели – отговори на въпроси за живота, за лечение и като начин да подобрим своите отношения и живот.

Презентацията включва конкретни арт терапевтични техники в последователен ред, които помагат да чуваме по-добре вътрешния си глас, да взимаме по-добри решения, да откриваме отговорите, които са ни необходими в ежедневния ни живот.

Ще се научим как да се доверяваме на това, което излиза от нас – от ръцете и сърцето ни – и как да го прилагаме след това във всеки аспект от живота си.

 

Ела без очаквания и бъди отворен да скочиш в загадката на вселената, която си ти!

Елица Великова е Директор на Институт за изкуство и терапия  www.artstherapyinstitute.bg, психолог и психотерапевт.

Завършила е експресивна арт терапия и психология в Швейцария и Лондон, преподава в Нов български университет.

Специализирала е лечение на травми от детството, семейна терапия, работи с деца, възрастни, двойки, семейства и групи, води семинари и обучения в България и различни страни по света.

Свържете се с Елица

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email