Георги Христов

Георги Христов е водач по места на силата в България и по света. Основател на ритрийт център Тринити Хаус. Йога, лидер по терапия на смеха, по свободно танцуване и интуитивно пеене инструктор по различни духовни практики, който през ноември и декември 2014 г. преминава през посвещение в три от степените на Мунай Ки енергията в перуанските Анди.

Естественото състояние

“Ходим на йога, на семинари за духовно развитие,  на терапия, все сме в някакъв процес на пречистване, усъвършенстване, все си човъркаме в ген ключове, хороскопи, чаши от кафе! В същото време се скапваме от бачкане! Живеем ли изобщо?

Усещали ли сме някога сред всичко това естественото си състояние!? Това, с което присъстваме всеки ден във всичко, с което ставаме и си лягаме. Не начинът, по който ни кара да се чувстваме поредната нова практика от семинар за отваряне на сърдечна чакра. Всъщност знаем ли изобщо кой ходи на тези интересни занимания? Кой си ти? Какво е твоето естествено състояние?

Без да се влияеш от външна намеса, след като изхвърлиш поне за момент всички културни и лични обусловености. Във всеки един момент ти имаш връзка с естественото ти състояние и то показва къде се намираш и какво искаш да правиш. Обаче възможно ли е само да си мислим, че сме свързани със себе си, а всъщност да нямаме никакъв достъп до тази първична съвършеност, с която сме се появили. Не е ли това истинската духовна невиност, за която се учим от книжки и гуру? Тази първозданна връзка с източника на всичко вътре в нас.

Тези идеи, разбира се, не са мои, защото всичко това вече е казано. И изобщо не ви карам да спирате с всички мероприятия или да не ви убеждавам да спирате да четете. И аз чета! И съм открил нещо съвсем различно от познатата ни духовна пътека, което заслужава внимание. Тези идеи не са популярни и с право, защото разбиват заблудите ни за нас самите.”