Ирена Младенова

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Ирена Младенова

Учител по душа и сърце, искрено вярващ в неограничените възможности на човека, търсещ и прилагащ на практика всичко това, което прави ученето забавно, приятно и увлекателно. За нея животът е едно безкрайно пътешествие към нас самите и споделянето му с близки същества го прави необичайно  и красиво.

Магистър по Предучилищна педагогика и Философия, Специализант „Философия за деца“ в СУ „Св. Климент Охридски”, Кандидат-доктор по Философия в Барселонски Университет, Сертифициран сугестопедагог към Фондация “Професор Доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева”‘. Преподавател по испански език по класическия метод на Сугестопедията.

„Златно ли е златното сечение в живота?“ или Предизвикателството да живеем според принципите си

Важно е да имаме основни принципи, на които да вярваме или всеобщи закони, на които да се опрем. Но още по-важно и не съвсем лесно се оказва да живеем според тях, да откриваме дали ни помагат или пречат, дали помагат на близките ни, във взаимоотношенията ни, в работата ни или просто съществуват като един недостижим идеал.

Възможно ли е да се живее в „златно сечение“ или това е само игра на думи, терминология, прилягаща на формите в природата и изкуството, но в ежедневието е само добро пожелание?

Изхождайки от седемте основни закона на Сугестопедията и чудният начин, по който те правят възможно лекото и приятно усвояване на всяка една изучавана материя в учебна среда, в последните година-две се забавлявам, откривайки, че всичко това, което правя в учебната зала, би могло да направи и останалата част от живота ми много по-приятна, забавна и светла.

С радост бих споделила наблюденията си, надявайки се да погъделичкам приключенския дух на всеки, който е предприел дългото и не много лесно, но пък много интересно пътуване към себе си!