Ирина Драголова

Ирина Драголова

Ирина Драголова е психотерапевт с над 20 годишен опит в индивидуалната и груповата психотерапия. Тя е един от първите гещалт терапевти в България, сертифициран  фасилитатор в метода семейни констелации, хипнотерапевт, преподавател в Музикална академия „Проф.Панчо Владигеров“. От 16 години е консултант на служителите на голяма телекомуникационна компания, където освен индивидуално консултиране провежда и стрес релийф групи, води Училище за родители и прави уебинари по различни актуални теми. Вярва, че всеки човек притежава голям вътрешен ресурс за справяне с предизвикателствата в живота и за личностно израстване.  Основен принцип за нея е умението „да внимаваш в човека срещу теб“, да погледнеш другия и неговите житейски избори без да го сравняваш, оценяваш или съдиш, да приемеш неговата житейска история и да го подкрепяш по пътя на промяната с любов и доверие.

“Да изпуснем пàрата”

игри за намаляване на напрежението

Двучасова практика, част от Летния JustBe  Ритрийт, 27-29 август, х-л Лион, Боровец

 

“Когато ме поканиха  да взема участие и в новия формат на  фестивала „Свободата да бъдеш“ се замислих каква тема да избера. Вече бях представяла гещалт терапията, лекцията „Идва ли краят на либералното възпитание“ – все сериозни теми. И си дадох сметка, че в момента повечето хора, както и аз самата, имаме нужда  просто „да си разрешим“ да се забавляваме по детски, „да си позволим“ да погледнем към лични или житейски теми през призмата на споделения смях. От личен и професионален опит съм убедена, че можем да научим много за себе си и другите в процеса на спонтанното забавление, на присъствието в играенето „тук и сега“. В тези два часа ще направим различни игри, които да ни накарат да отворим вентила на собствената си тенджера под налягане и да се заредим с положителните емоции на приятелското свързване с другите и със себе си.”

Участие в предишни издания на фестивалa

“Идва ли краят на либералното възпитание?”

16.11.2019 – Интер Експо Център

Какви са били нашите родители? Какви родители сме или какви искаме да станем? Дали сме „достатъчно добри майки“ /по Д.Уиникът/? Кои митове биват развенчани от новите изследвания на психо-физическото и емоционално развитие на детето? Доколко е полезно да бъдем приятели на децата си?

Какви са причините, въпреки разбиранията и практиката на либералното възпитание днес, децата ни да развиват все повече психични проблеми в пубертета, да зачестяват случаите на самонараняване и депресивни състояния, на все по-трудно справяне с изискванията на динамичния ни живот? Дали има нужда от завръщането на добрия стар „задвратник“, ако изобщо е ходил някъде?

В интерактивния процес на представянето на темата ще бъдат предоставени възможности за себерефлексия, системен поглед върху темата, емпирични изследвания.