Иван Мирчев

Иван Мирчев

Иван Мирчев е акредитиран коуч (ACC) към ICF (International Coaching Federation). Сертифициран е като екипен и групов коуч (Erickson Coaching). Има професионална квалификация в областта на емоционалната интелигентност (International Society for Emotional Intelligence). Работи с хора и екипи, които са готови да бъдат предизвикани да продължат да откриват и развиват потенциала си, за да променят средата, културата, бизнеса и живота към по-добро.

За контакти: imc@ivanmirchev.com, 088 582 9243

“Моят път към коучинга и развиването на лидери и екипи преминава през повече от четвърт век вникване в дълбините на човешката душа и изследване на връзката ѝ с Трансцендентното. Зад гърба си имам 28 години служене като пастор, в което важен фокус за мен е било да подкрепям огромен брой хора в тяхното духовно и личностно израстване.”

Да приемеш, без да се примириш – пътят към хармония и израстване

“Често се чудим дали да приемем реалността такава, каквато е или непримиримо да се борим, за да я променим – в бизнеса, относно здравето си, във взаимоотношенията и в начина си на живот.

Проблемът е в това, че когато сме упорити и непримирими, можем да влошим нещата. А когато приемем, може да се окаже, че сме се отказали да извървим последните трудни крачки до желаната промяна. Непримиримостта може да ни заслепи и да доведе до саморазрушение, но пък приемането може да ни приспи и да доведе до самодоволство и посредственост.

Кога да приемем и кога да сме непримирими?

Вярвам, че в повечето случаи не трябва да избираме между двете нагласи, а да се научим да ги развиваме и прилагаме едновременно, колкото и парадоксално да звучи. Това ни проправя пътя от една страна към вътрешната хармония, от друга – към непрекъснат личностен растеж.

Как аз се уча да го правя и какво полезно можеш да си вземеш, ще разбереш от лекцията ми на фестивал Свободата да бъдеш на 5 ноември.”