Иван Мирчев

Иван Мирчев

Фестивал Свободата да бъдеш | XXI издание | 28 октомври 2023 | Интер Експо Център

Много искам, ама нямам желание

„Исках да гласувам, обаче нямах желание!“ Тази култова фраза, изречена в деня на изборите преди няколко години, продължава да предизвиква смях. Не е толкова смешно обаче, когато се намираме в ситуации да искаме нещо значимо в живота си, но да нямаме желание да го направим:

  • Много искам да си завърша образованието, но нямам желание да уча.
  • Много искам да стартирам бизнес, но нямам желание да предприема действия.
  • Много искам да напредна в кариерата си, но нямам желание да подобря уменията си.
  • Много искам да подобря здравето си, но нямам желание за спорт и диета.
  • Много искам да повиша ефективността си, но нямам желание да променя рутината си.
  • Много искам да променя лошите си навици, но нямам желание да наруша комфорта си.

Учудващо много хора вярват, че за да постигнат нещо значимо, ТРЯБВА ДА ИМАТ ЖЕЛАНИЕ. И под желание те разбират: вътрешен подтик, мотивация, приятно усещане, позитивна нагласа – нещо, което да ги задвижи. Ето защо правят какво ли не, за да запалят в себе си това ЖЕЛАНИЕ. Тази вяра е илюзия. Нямаме нужда от такова ЖЕЛАНИЕ (подтик, мотивация, позитивна нагласа), за да се захванем с нещата, които могат да преобразят живота ни към по-добро.

Желанието за нас не е като локомотива за влака, като попътния вятър за платноходката, нито като горивото за двигателя. То не е ключ, с който да отворим вратата към живота, който МНОГО ИСКАМЕ. Нито е магическа пръчка, която ще ни превърне в действащи и ангажирани личности.

В тази лекция ще развалим магията НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ, която ни блокира, и ще се научим да действаме в посока на ценности и значими цели, без да чакаме да се появи такова.

(А в неделя на 29 октомври можете да гласувате, дори да нямате желание за това, стига да искате. 😊)

Иван Мирчев е акредитиран коуч (ACC) към ICF (International Coaching Federation). Сертифициран е като екипен и групов коуч (Erickson Coaching). Има професионална квалификация в областта на емоционалната интелигентност (International Society for Emotional Intelligence). Работи с хора и екипи, които са готови да бъдат предизвикани да продължат да откриват и развиват потенциала си, за да променят средата, културата, бизнеса и живота към по-добро.

 

"Моят път към коучинга и развиването на лидери и екипи преминава през повече от четвърт век вникване в дълбините на човешката душа и изследване на връзката ѝ с Трансцендентното. Зад гърба си имам 28 години служене като пастор, в което важен фокус за мен е било да подкрепям огромен брой хора в тяхното духовно и личностно израстване."

Свържете се с Иван

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email