Мадлен Алгафари е психолог, психотерапевт, писател, режисьор. Завършила е психология в СУ ‘Св. Климент Охридски’ и следдипломна специализация по Неорайхианска аналитична психотерапия. Член на Българско Неорайхианско Психотерапевтично Дружество, член на съюза на учените в България, член на Европейската асоциация по психотелесна терапия, член на Българска Асоциация по Психотерапия. Мадлен Алгафари е член на борда на Българския Институт за Психотелесна Психотерапия..

Поправителен за родители

“Не искаме да излезем от Матрицата, защото ще станем свободни. Ще се наложи да пораснем, ако излезем или по-скоро обратното, ще се наложи да излезем, ако пораснем. А така няма да се грижат за нас. Свободата е най-голямата отговорност. Тя иска смелост и сила. А, всъщност, ние всички сме бебета с дефицит на грижа. Затова искаме да сме несвободни и слаби – за да си дополучим грижата. Вместо нея обаче получаваме менте-грижа, менте-свобода, менте-живот. А Матрицата се грижи да подменя истината със заблуди.

Единствената възраст, в която имаме шанс да вкусим от истината, е детството. Но неосъзнатите родители – бивши деца, получили менте грижа – могат да дадат само менте родителство. Безброй родители в историята са прилагали неправилни методи на възпитания, без да го осъзнават. Неверните вярвания, свързани с отглеждането на деца създават болни поколения, болно човечество. Срещу тези травми развиваме защитни механизми, от които после не искаме да се откажем, защото как да се откажем от нещо, което все пак ни е спасило живота?  И така – до края на света. И може би наистина до края на света в буквалния смисъл. Или… може би все пак до края на неосъзнатостта? Тази книга може да ви подскаже как да поправите родителските си грешки. Надявам се тя да те доближи до края на неосъзнатостта, читателю. Защото само този може да е щастлив край или по-скоро щастливо начало на един по-здравословен, щастлив и свободен живот. “