Маргарита Асадурова

Маргарита Асадурова

Маргарита се дипломира в Софийския университет на тема иновативни комуникации  и работи няколко години в медиите. От журналист до изпълнителен продуцент на тв филм, тя практикува в някои от най- големите и престижни медии като вестник Капитал, Дарик радио, лайфстайл списания и телевизия. По време на работата си в областта на рекламата и брандинга на продукти и услуги, тя е един от създателите на националната реклама на България „Отворени врати към отворени сърца“, излъчвана по CNN и Euronews. Усъвършенства увлечението си по дизайна в Националната художествена академия и с голяма страст специализира в модната журналистика, като редактор в най-голямата световна модна марка, издавана в България до момента. След обучение и практика към водеща консултантска фирма в Лондон през 2007 г. основава първото студио за индивидуални  анализи на цветовете и личния стил в България, My Beautiful I. Като експерт визуална комуникация работи със стотици индивидуални клиенти, води корпоративни обучения из цялата страна и с екип от съмишленици създава иновативна програма за Автентична публична комуникация.

Травмите, които обличаме

Когато една жена облича черни дрехи, за да не изглежда “дебела”, хората виждат жена, която е облякла черни дрехи, за да не изглежда “дебела”.

Когато човек облича свободни и “защото-са-ми-много-удобни” дрехи с осъзнатото намерение да се сдобие с усещането за свобода и удобство в живота си, хората виждат човек, който не е свободен и изобщо не се чувства комфортно на някакво място в живота си, но много иска да е така.

Дрехите не могат да компенсират това, което ни липсва или това, което имаме да отработим. Напротив – в тези случаи те не просто захранват актуалните ни травми, ами ни черпят с пълна чаша илюзии, които в дългосрочен план могат да доведат дори до депресия.

На лекцията на фестивала ще разгледаме в кои случаи дрехите подхранват нашите травми и в кои случаи имат способността и енергията да ги лекуват. Искаме или не, дрехите са инструмент, който използваме абсолютно всеки ден от живота си, и това ги прави изключително ефективно средство за здравословно развитие.