Маргарита Асадурова

Маргарита Асадурова

Маргарита специализира интерперсонална комуникация с акцент върху визуалния й аспект. Основният предмет на нейната дейност е теоретичната постановка и практическото приложение на архетипното визуално профилиране, което се осъществява чрез метода на индивидуалните анализи на цветовете и личния стил. Дипломира се в Софийския университет на тема иновативни комуникации и работи няколко години в медиите. От журналист до изпълнителен продуцент на тв филм, тя практикува в някои от най- големите и престижни медии като вестник Капитал, Дарик радио, лайфстайл списания и телевизия. По време на работата си в областта на рекламата и брандинга на продукти и услуги, тя е един от създателите на националната реклама на България „Отворени врати към отворени сърца“, излъчвана по CNN и Euronews. Усъвършенства увлечението си по дизайна в Националната художествена академия и с голяма страст специализира в модната журналистика, като редактор в най-голямата световна модна марка, издавана в България до момента. През 2007 г. основава студио My Beautiful I, в което работи със стотици индивидуални клиенти, като междувременно води корпоративни обучения из цялата страна и в чужбина. Днес студиото все повече се фокусира върху устойчивото отношение към дрехите и модата и предлага практики за намаляване на консуматорството в тази сфера.

Как разбирате кой лъже?

Разпознаването на лъжата и истината на пръв поглед изглежда като работа на ума. Но как става така, че “една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките”? Бързината и успеха на въздействието на лъжата се дължат на нейното прицелване директно в емоциите. А техният ефект върху нас е толкова силен, че заглушава същинската информация и фактите на реалността. Тогава светът ни се обърква и без значение дали искаме, у нас се активира архетипния образ на Мъдреца. Той се появява с обещанието да ни поднесе дара на скептицизма и непривързаността. Но ако не го познаваме добре, ни покрива сянката му и се оказваме откъснати от света…

Какъв е механизмът на разпознаването на лъжата и истината в ерата на интернет - древна битка с дракони или просто решаване на судоку?