Мартин Иванов Симфония на успеха

Мартин Иванов

Фестивал Свободата да бъдеш | XXII издание | 13 април 2024 | Интер Експо Център

Как да стана гений?

Лекцията „Как да стана Гений?“ е едно вдъхновяващо приключение и изследване в света на гениалността. Световната, нашата, личната гениалност. Да, не се чудете … именно личната/индивидуалната гениалност, защото аз съм убеден, че всеки един от нас със своята уникалност по природа е гениален. Дали тази гениалност ще се прояви и ще намери образ зависи изключително от нас. Големият Платон е казал една очароваща с простотата си истина: „В една държава се развива онова, което е на почит в нея“. Атина почитала мъдростта и получила Сократ, Рим почитал силата и получил империя, Флоренция почитала изкуството и получила Леонардо Да Винчи. Надявам се ще се съгласите с мен, че този принцип на едно микро ниво касае и отделния човек. Ако почиташ гениалността, според тази логика е много вероятно да достигнеш до някаква форма на гениалност.

„Как да стана гений?“ ще ни разясни обаче, че появата на гениите варира във времето и пространството. Гениите не се появяват произволно – един в Сибир, друг в Боливия – а в групи. Генийни клъстери. Атина, 450 г.пр. н.е., Флоренция, XVI век.

Оказва се, че както има география на климатичните пояси, природни ресурси, така има и  специфична „география на гениалността“ и тя всъщност е майсторски представена в забележителната книга на Ерик Уайнър „География на гения“. Ерик Уайнър е американски писател, журналист, мислител и пътешественик, който в рамките на 430 страници детайлно е изследвал гениалността в различни точки на света. Неговият труд силно ме вдъхнови за подготвянето на тази лекция.

Предстои ни незабравимо пътешествие! Ще ви преведа през различни исторически периоди, очарователни места на планетата Земя и ще ви срещна с велики гении и техните чудатости.

А вие, затегнете коланите и си водете бележки до кои от качествата и навиците на гениите се доближавате. Излитаме!

Час на полет: 14:15 часа

Терминал: Зала Витоша

Пилот: Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент, изследовател и ритъм коуч, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на ритъм терапията и ритъм фасилитирането в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като World Bank, Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите “Малахитовата гора“,  ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” , създател на метода Ритъм Коучинг и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран ритъм фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Свържете се с Мартин

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email