Мартин Иванов

Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент, изследовател и ритъм коуч, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на ритъм терапията и ритъм фасилитирането в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като World Bank, Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” , създател на метода Ритъм Коучинг и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран ритъм фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Ритъм терапия

ритъм терапия

Двучасова енергизираща ритъм сесия, част от Пролетния Ритрийт, 4-6 юни, х-л Лион, Боровец

За всеки участник са осигурени професионални ударни инструменти на световноизвестната американска компания „REMO, Inc.”

За да участвате не са необходими специални музикални способности и талант! 🙂

Ето само някои от ползите, свързани с ритъм терапапията с Мартин Иванов:

●  намалява напрежението, безпокойството и стреса;
●  дава тонус и зарежда с положителна енергия и емоции;
●  освобождава от негативните емоции, кризи и емоционални травми;
●  помага за достигане до по-дълбоко самоопознаване и състояние на „събуден ум“ чрез предизвикване на синхронизирана мозъчна активност;
●  постигане на повишено състояние на съзнание;
●  помага ни да усетим, че съществуваме в резонанс с природните ритми на живота;
●  дава ни възможност да почувстваме и усетим момента, като бъдем „тук и сега“;
●  осигурява среда за индивидуално развитие на собствените заложби.

Участие в предишни издания на фестивалa

Тайната на „Умното ходене

24.10. 2020 – Интер Експо Център

Запис от есенното издание на фестивала – откъс

В периода на Перипатетичната философска школа, основана от Аристотел (384-322 г. пр. Хр.), по времето на лекциите учителят и учениците се разхождали из градината или парка, докато обсъждали, учели, пледирали и взимали важни решения.

Повече от две хиляди години след това, през 2014-та двама учени от Станфорд Мерили Опецо и Даниел Шварц правят революционно изследване, водещо до уникално откритие:

Активното ходене повишава значително креативността!

В книгата си „Космическият език: Учението на суфите“ известният индийски мистик и поет Хазрат Инаят Хан говори за този феномен. Той разказва за великия Руми, че когато се намирал в определено настроение, бил свикнал да обикаля в кръг около колоните в средата на дома си. Когато заговорел в такова състояние, хората записвали думите му, които били съвършена поезия. Също така дава пример за един адвокат, който в определени моменти по време на съдебни дела, когато не можел да намери нужния аргумент, крачел в кръг и това му помагало.

Често когато човек не може да формулира идеята си, почуква с пръсти по масата и тя идва. Създателите на сериала „Демоните на Да Винчи“ по великолепен начин са успели да интегрират този пример в своя телевизионен шедьовър. В много от сериите младият Леонардо прави гениалните си открития, изобретения и изказвания, като потропва ритмично и системно по дървената маса или статив.

Но какъв е ключът и тайната, която обединява всички тези примери?

Тя се крие в „Умното ходене“ – единственият по рода си ходещ метод, създаден от Мартин Иванов… и той е готов да ви я разкрие…