Мартин Иванов

Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент, изследовател и ритъм коуч, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на ритъм терапията и ритъм фасилитирането в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като World Bank, Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” , създател на метода Ритъм Коучинг и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран ритъм фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Есенен justbe ритрийт 2022
Ритъм терапия

ритъм терапия

Двучасова енергизираща ритъм сесия, част от есенния JustBe Ритрийт, 18-20 ноември 2022, х-л Лион, Боровец

За всеки участник са осигурени професионални ударни инструменти на световноизвестната американска компания „REMO, Inc.”

За да участвате не са необходими специални музикални способности и талант! 🙂

Ето само някои от ползите, свързани с ритъм терапапията с Мартин Иванов:

●  намалява напрежението, безпокойството и стреса;
●  дава тонус и зарежда с положителна енергия и емоции;
●  освобождава от негативните емоции, кризи и емоционални травми;
●  помага за достигане до по-дълбоко самоопознаване и състояние на „събуден ум“ чрез предизвикване на синхронизирана мозъчна активност;
●  постигане на повишено състояние на съзнание;
●  помага ни да усетим, че съществуваме в резонанс с природните ритми на живота;
●  дава ни възможност да почувстваме и усетим момента, като бъдем „тук и сега“;
●  осигурява среда за индивидуално развитие на собствените заложби.

Участие в предишни издания на фестивалa

Малахитовата гора – или как да се загубиш в гората, за да намериш пътя към себе си

Тази тайнствена музикална книга е приказна притча за пътя. Пътят към дома, или по-точно към себе си – там където се чувстваме приятно и уютно. Изгубени в дебрите на живота често се лутаме без посока и цел. Забравили пътя към нашата истинска вътрешна красота и природа ние се превиваме под напора на недружелюбните ураганни ветрове.

Искаш ли да го откриеш отново? Готов ли си да се изправиш пред предизвикателствата, с които ще те срещне „Малахитовата гора“?

Знай, че няма да ти бъде леко. Пътят ти ще бъде трънлив и изпълнен с множество опасности и обрати. Погълнат от „Малахитовата гора“, ти ще бъдеш изправен пред 4 основни изпитания, свързани с твоите страхове, ограничаващи вярвания, разбиранията за смисъла на живота, достойнство, отговорност и свобода, изкушения и личен избор.

Твоето приключение започва в студ и мрак, в който виждаш света като чудовищна графика, нарисувана от въглен, пепел и сълзи. След преминаването на всяко изпитание „Малахитовата гора“ ще те награждава с по един цвят (зелено, червено, жълто, синьо) и безценни бисери на мъдростта. Единственият ти приятел, който ще бъде до теб е музиката. Тя ще те насочва и помага, като те предизвиква и провокира да намериш правилния път, разгръщайки изящните картини на четирите годишни сезона.

Ако бъдеш силен, търпелив и внимателен, ще успееш да достигнеш до финала на това алхимично пътешествие. А точно там, те очаква и най-голямата награда!

Добре дошли в „Малахитовата гора“! Порталът към нея се отваря един път на 27 години…

  • Мартин Иванов

Как да обереш банка с… лимон

 

Дали е възможно да оберем банка с един нищо и никакъв лимон?

А как смятате, какво е необходимо, за да постигнем истинското майсторство в живота и в работата си?

Как да осъществим най-смелите си желания, цели и мечти?

Сигурно ще ме попитате: „Какво пък общо имат банката и лимона с тях?“ Отговорите на всички тези въпроси ще научите на лекцията ми „Как да оберем банка с… лимон.“  

Очаквам ви с голямо нетърпение! Ще се радвам да се видим на 14 май 2022.

Тайната на „Умното ходене

24.10. 2020 - Интер Експо Център

Запис от есенното издание на фестивала - откъс

В периода на Перипатетичната философска школа, основана от Аристотел (384-322 г. пр. Хр.), по времето на лекциите учителят и учениците се разхождали из градината или парка, докато обсъждали, учели, пледирали и взимали важни решения.

Повече от две хиляди години след това, през 2014-та двама учени от Станфорд Мерили Опецо и Даниел Шварц правят революционно изследване, водещо до уникално откритие:

Активното ходене повишава значително креативността!

В книгата си „Космическият език: Учението на суфите“ известният индийски мистик и поет Хазрат Инаят Хан говори за този феномен. Той разказва за великия Руми, че когато се намирал в определено настроение, бил свикнал да обикаля в кръг около колоните в средата на дома си. Когато заговорел в такова състояние, хората записвали думите му, които били съвършена поезия. Също така дава пример за един адвокат, който в определени моменти по време на съдебни дела, когато не можел да намери нужния аргумент, крачел в кръг и това му помагало.

Често когато човек не може да формулира идеята си, почуква с пръсти по масата и тя идва. Създателите на сериала „Демоните на Да Винчи“ по великолепен начин са успели да интегрират този пример в своя телевизионен шедьовър. В много от сериите младият Леонардо прави гениалните си открития, изобретения и изказвания, като потропва ритмично и системно по дървената маса или статив.

Но какъв е ключът и тайната, която обединява всички тези примери?

Тя се крие в „Умното ходене“ – единственият по рода си ходещ метод, създаден от Мартин Иванов… и той е готов да ви я разкрие…

Вътрешната игра, която играем със себе си

27.06.2020 - Интер Експо Център

Запис от пролетното издание на фестивала - откъс

Животът ни е изтъкан от разнообразни игри, които играем със себе си и света около нас. Но как всъщност участваме в тях? Обикновено сетивата ни са отворени за така наречената „външна игра“, в която преодоляваме пречките извън себе си, за да постигнем „външна“ цел. Например да спечелим тенис мач/турнир, да играем добре и да изнесем прекрасно представление на сцената или да постигнем успех в сферата, в която проявяваме интерес.

Тази „външна игра“ е онази, която всички знаем, че играем. Това се случва във „външния“ свят, срещу „външните“ опоненти. Контекстът или арената са тенис корта, офиса или концертната зала. Препятствията са бекхендът на опонента ви, убийствената конкуренция или сложните музикални пасажи. Вашата цел е да спечелите точка, да подпишете договор или да преминете успешно през музикалното предизвикателство.

На пазара има изобилие от книги, които са предназначени да ви научат как да го направите, но лекцията „Вътрешната игра, която играем със себе си“ ще ви даде една коренно различна перспектива. Това е погледът и сериозният анализ, насочен навътре към нас.

Създателят на този метод Тим Галуей смята, че паралелно с „външната“, ние също така играем и втора или „вътрешна игра“. Тази втора игра е много по-фина, по-малко забележима и по-бързо забравена от нас. Тя се играе в арената на нашия ум. Опонентът сме самите ние. Препятствията са умствени пречки, като губене на концентрация, нервност, губене на самочувствие и съмнение в себе си.

Нашата цел е и да изразим пълния си и истински потенциал, а малко книги са посветени на тази концепция.

В лекцията си „Вътрешната игра, която играем със себе си“ не само ще имам удоволствието да ви запозная с основите на метода „Вътрешна игра“, но и като преводач и издател за първи път в България да представя българското издание на уникалната книга на Тим Галуей „Вътрешната ми игра, когато работя“.

Не пропускайте да бъдете част от тази вълнуваща и неповторима премира!

Мартин Иванов

Контакт с Мартин Иванов

последвайте мартин в социалните мрежи

JustBe Colibri

Книги от Мартин Иванов