Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” , създател на метода Ритъм Коучинг и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Човекът в търсене на смисъл

Една лекция, вдъхновена от работата на Виктор Франкъл и едноименната му книга.

“В какво се състои смисълът на човешкия живот? Това е въпрос, който със сигурност сме си задавали поне веднъж. Но дали успяваме да намерим подобаващ отговор? Разбираме ли в какво се състои истинската същност на нашето съществуване?

В предстоящата лекция „Човекът в търсене на смисъл“ няма да се опитвам да давам еднозначен отговор на тези въпроси, а по-скоро да обрисувам пътя на човека в търсене на своя смисъл в живота. Смисъл, опиращ се на принципи и ценности, които го зареждат с духовната храна и светлината да бъде жив и да върви напред.”