Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и “Звуци от тишината” , създател на метода Ритъм Коучинг и на терапевтично-образователната игра Ритъм Карти ДЪГА.

Мартин Иванов е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”.

Анатомия на щастието

една лекция вдъхновена от книгите на Ювал Ноа Харари

В зората на Третото хилядолетие човечеството се пробужда, обзето от неочаквано прозрение.  Повечето хора рядко се замислят за това, но през последните няколко десетилетия ние успяхме да овладеем глада, епидемиите и войните. Разбира се, тези проблеми не са напълно и окончателно решени, но те вече не са непонятни и неконтролируеми природни сили, а предизвикателства, които могат да бъдат преодолени. Не е необходимо да се молим на божества и светци, за да ни отърват от тях. Ние много добре знаем какво трябва да се направи, за да предотвратим глада, епидемиите и войните – и обикновено успяваме да го постигнем. Имайки предвид това, на дневен ред за човечеството идват два други основни въпроса. През XXI век хората ще направят сериозен опит да се справят със смъртта – тоест да постигнат безсмъртие, а второто нещо е откриването на ключа към щастието… защото на кой му е притрябвало да бъде безсмъртен, но депресиран и нещастен.

Изглежда обаче, че човешкото щастие се блъска в някакъв мистериозен стъклен таван, който не му позволява да расте въпреки безпрецедентните успехи. Дори да осигурим безплатна храна за всички, да излекуваме всички болести и да въдворим мир в целия свят, дали ще успеем да разбием този стъклен таван?

В лекцията „Анатомия на щастието“ ще разберем какъв е този „стъклен таван“, който ни ограничава и  ще създадем интерактивна „Лаборатория на щастието“, която ще ни даде възможност да усетим аромата и вибрациите на щастието.

Очаквам ви с нетърпение и нестихващ ентусиазъм!

Мартин Иванов

https://libera-institute.com/