Моника Балаян

Моника Балаян

Моника Балаян е дипломиран психолог от Ереванския държавен университет, с повече от 25 години практика,  квалифицирана в немската програма ProSME, в  международната организация Таcis SMEARM и в американската програма АЕD.
Тя е преминала обучение при най-добрите треньори на Русия, Германия, Холандия, Франция, САЩ. Автор на програми и инструкции за треньори, както и на множество публикации.

Нейната професионална дейност включва позицията експерт и съветник на Президента на РАрмения, където разработва програми за комуникация на президентския апарат с обществеността в период на преход. Провела е тренинги и консултирала като независим треньор, психолог–консултант в различни градове на Армения, Русия, както и в Германия, България, Кипър, Украйна, Белорусия. Консултирала компании като „Евростан Уют” – Армения, „Кофейная контата” – Русия, „АРМИМПЕКС” Банк – Армения, „Немски колеж по финансово и банково дело”, „Амиот”, „Арлиан”, „Анелик Банк”, GTZ. „Институт за развитие на бизнеса и човешките ресурси”.

В България е единственият психолог, който работи с методите на смехотерапията. Консултант е по психология на Списание 8, където има авторска рубрика.

В практиката си Моника Балаян е провела над 1500 учебно-оздравителни курса, Курсове за развитие на интуицията, Тренинги за самоусъвършенстване, Комуникация, Разрешаване на конфликти, Тренинги за жени, Развитие на способностите, pазкриване на вътрешната сила.

 

Смехотерапия

Практическо занимание