PhytoEssence Biocosmetics

С какво се занимават PhytoEssence Biocosmetics?

Посветили са се на това да произвеждат ефикасна и безопасна, ръчно правена натурална козметика, без наличие на изкуствени химикали, синтетични оцветители и аромати.

Защо се занимават с това?

Убедени са, че натуралната козметика може да даде изключителни резултати, ако продуктите са професионално формулирани и произведени внимателно, с цялата грижа и фокус към детайла, присъщи на ръчното производство.

Как работят?

Формулират продуктите си с мисъл и след задълбочени проучвания. Всички техни формули са направени с оглед на правилния баланс на растителни активни съставки, удовлетворяващи конкретни нужди на кожата. Това не са просто комбинации от популярни натурални съставки.

Избират много внимателно опаковката на своята козметика – използват безвъздушни (airless) бутилки и стъклени капкомери, така че качеството на продуктите да се  запази максимално дълго време.

Правят всичко възможно да не вредят – техните продукти са веган и не се тестват върху животни (cruelty free).

Ценят планетата – всички съставки, които използват, произлизат от устойчиво земеделие и работят само с доставчици, които могат да представят сертификати за това.

Преизползват амбалаж и рециклират – опаковките на всички техни продукти са напълно рециклируеми.

Защо това е важно за тях?

Вярват, че в този свят, доминиран от пластмаса, всеки е длъжен да намери начин да се противопостави на синтетиката в живота ни. Производството на ефикасна и безопасна натурална козметика е техният начин.

Не са сами!

През пролетта на 2018 г. асоциацията Slow Cosmétique им присъди Mention Slow Cosmétique. Това е  отличие, което се дава на производители на натурална и био козметика както за добрите им формули, така и за ангажираността им към една по- интелигентна, по-проста, по-екологична и по- хуманна козметика. Мотото на асоциацията е: “Една козметика, която е органик не е достатъчна, за да промени света, компанията, която я предлага, трябва да бъде ангажирана или иновативна в правилната посока!” 

През юли 2019 г. те  достигнаха до финалния кръг на британските FREE FROM Skincare Award.