Радина Сундари

Радина (Dhyan Sundari)

РАДИНА – СУНДАРИ (Dhyan Sundari) винаги се оказва на точното място и в подходящото време, не спира да се променя и да се търси. Основател е на Rhythm Space – градското пространство за медитации. Създател е и на танцово-медитативната практика “ОТВЪД ОГРАНИЧЕНИЯТА” – начин за среща със себе си чрез лечебната силата на танца и движението. Завършила е специалност Педагогика в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”. Посветила е основна част от живота си на танца. Нейните професионални успехи включват участия и призови места в национални, европейски и световни танцови конкурси. Преподавател и хореограф. Има дългогодишен опит в сферата на рекламата и „инспирейшън“ маркетинга. Нейният път в търсенето и пробуждането на съзнанието се фокусира върху медитативните и телесно-медитативните практики, умствената чистота и древните шамански техники за лечение на тялото и душата чрез движението, танца и звуците. Обучена и сертифицирана в методите Регресия, Шаманско енергийно лечение, Аура четене, инициирана в Сейким, Изис Сейким. Води медитативни и танцово-терапевтични уъркшопи и семинари. Танцьор по душа, тя обича да пътува, обича да се връща в Индия, обича свободата да пътува сама и вълнението от срещите с хората по пътя. Посоката, в която се е отправила днес, е вътрешното пътешествие.

www.radina-sundari.com

Нашите тела държат тайните към всичко - Танцова медитация

Нашите тела държат тайните към всичко, което трябва да знаем. Ако нещо не можете да откриете в своето тяло, няма да го откриете никъде на света, учат ни мъдрите. Ако успеем да усетим, да се отпуснем и да се движим в унисон с древните ритми, които се крият в самите нас и които се отразяват в природата, няма да ни нараняват толкова много нашите болка и объркване, нашето съдене. Тялото помни и приютява предизвикателствата, уроците, нашите екстази и ако се вслушваме в него, животът придобива дълбочина и цялост.

Предците ни са знаели това. Те са танцували в ритъм с природата. Това е била тяхната религия и тяхното празненство. Те се движели и танцували, за да се освободят от своите демони и болести. Танцували своите раждания, смърти, бури и растежи, за да са свързани с Цялото и оттам да творят реалността.

 

Нещо вътре в теб винаги разказва история. Чуй я!