Росица Божкова

Росица Божкова

Росица е магистър по психология, хипнотерапевт, фасилитатор по семейни констелации, водещ на групи за себеразвитие, дула и йога инструктор, автор на книгата “Докато Аз и Ти сме едно” , основател на студио за себеразвитие Янтра. Чест гост на предавания и лектор на теми за пренаталното възпитание, трансперсоналната психология, семейни констелации и минали прераждания. Екпериментатор и пътешественик и същевременно майка на три деца.

 

Скритите причини зад нашите болести

Болестта е физическата проява на един процес, който завършва във физическото тяло, но обикновено не започва от него. За много хора е вече ясно, че симптоматиката е повърхностното ниво на процеси, които стоят в дълбочина и които неслучайно се проявяват под определена конкретна форма. Ние, хората сме сложно устроени същества, и макар нашите преживявания често да са орязани до перцепцията само на материалното измерение, телата ни показват дълбокото отражение на невидимия свят върху нашето здраве, себеусещане и самочувствие.

В тази лекция ще насочим погледа си именно натам – към скритите нива на човешкото и историята, която носим през мислите и емоциите към клетките си. Ще разгледаме през различните тела на човека възможните причини за т.нар. болести: биологичното тяло с неговите аспекти – биохимично (метаболизъм, химичен състав), биоенергийно (меридианите, чакрите, електромагнитни влияния) и биофизично (тъкани, органи, системи), емоционалното и менталното тяло  с техните вярвания и непреработени модели, семейното (в което е генетичното наследство и родовата история), кармичното  (от миналите прераждания) и духовното, в което изборът се ръководи от душата.

Ще говорим за вътрешните конфликти, които ни разболяват, както и за отдавна миналите, но неизлекувани истории, които като заспали вулкани чакат своето време…