Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м.

Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м.

“Като млад мечтаех да помагам на хората, търсещи любов. Завърших медицина, но още от началото на  сексологичната си практика през далечната 1984г. разбрах, че ми е необходима солидна психотерапевтична квалификация и опит. Така през деветдесетте години преминах през две международни квалификационни програми по индивидуална и фамилна психотерапия, през 1993 специализирах сексология в Холандия и Белгия, а през 2007 – 2008 завърших Първата международна академия по сексуална медицина, която се проведе в Оксфорд, Лисабон и Рим. В момента консултирам лица и двойки с предизвикателства в интимните отношения и сексуалната изява в кабинетите си в София и Бургас. Преподавател съм в Бургаския свободен университет,  в Медицинския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“ , в Медицинския факултет на Тракийския университет и в Медицинския колеж гр. Ст. Загора.”

Предизвикателствата на интимността

Срещата с другия е едно от най-вълнуващите житейски събития. В сериозната интимна връзка тази среща често е повратен момент за човешкото ни развитие.  Заедно с нашия любим или любима ние прекрачваме от детството в зрелостта, откриваме кои сме, създаваме нов смисъл в живота си, поемаме в нови посоки, ангажирайки се с непознати отговорности.  Интимните отношения имат своите възходи, но и неизбежните драми, в които не винаги е лесно да намерим изход.

Най-често хората търсят сексологична помощ, когато „машинката не работи“ или има затруднения при „влизане в роля“.  Обикновено лекарите трудно разчитат кода на телесните симптоми и поставят диагнозата  – „всичко ти е от главата“.

Какво обаче става в душите и в отношенията ни когато се появят „сексуалните дисфункции“ ? Как да превърнем клиничната ситуация в творческо предизвикателство за двама ни?

Това ще коментираме с активното ви участие по време на нашата среща.