Соня Момчилова на фестивала Свободата да бъдеш

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Соня Момчилова

Соня Момчилова e журналист, писател и пиар експерт. Работила е като мениджър „Корпоративни комуникации” в bTV Media Group. Тя има над 20 години опит в публичните комуникации. Била е директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, Министерство на вътрешните работи и на Министерство на транспорта и комуникациите. Соня Момчилова e специализирала в Холандия, Англия, САЩ и Белгия.

Автор е в редица списания, ежедневници, пише детски приказки. През 90-те години е сред първите сценаристи и текстописци на студентското предаване КУ-КУ. Тя е първият продуцент на предаването „Тази сутрин” на bTV. Работила е и като редактор в БНТ, редактор и водещ в радио “Експрес и радио “99”, и като главен редактор на предаването на bTV „Духът на здравето”. По настоящем е продуцент на предаването “О!Здравей!” на BIT TV и собстваник на пиар агенция “PLAN C”.

След като преди няколко години разбира, че има автоимунно заболяване, Соня Момчилова започва да изучава комплементарни и алтернативни методи за лечение и самопомощ

Смърт преди смъртта или нелепостта да си болен

Лекция? Не, думи изтекли като течен антибиотик от системата на живота във вените на една пациентка, която отказа да е болна.

  • Как се взима решение да си здрав?
  • Как се опълчваш срещу прогнозите за край и точка.
  • Кога избираш многоточието и Склерозата, която на латински означава „втвърдяване“ изтича по обратния път на системата, който винаги води…нагоре!

Лично, смело и с риск да ви хареса особено много – едно събудено говорене по иначе втръснала тема. За живота и пребиваването ни оттатък съня.

Във времето за среща с вас, журналистът и пиар експерт ще разкаже за близките си срещи с нелечима диагноза, личното си его и десетките нейни самовлюбени посестрими, които носят същия номер обувки, аромат на кожата, ДНК и нощуват под покрива на личния и ум.

Когато тръгваш на поход за себето или за цената на най-тежкия джихад – умиране или обратно?