Стоян Везенков

Д-р Стоян Везенков

Фестивал Свободата да бъдеш | XX издание | 22 април 2023 | Интер Експо Център

Ловци на хора – от езотерика до наука

Конспиративното мислене навлезе трайно в мисленето на съвременния човек. Всеки втори е убеден, че зад всички правителства стои финансов и/или езотеричен елит и/или извънземни и/или система за контрол на съзнанието (матрица). Разнообразието е голямо, но въпросът е един и същ – как да бъде уловен човекът в някакво русло и да се програмира умът му? Какви са принципите на програмиране на съзнанието и до какви странични ефекти води това?

Ще се се гмурнем в най-голямата конспирация, която съществува, а тя е вътре в нас самите, в нашите глави – Негово Величество Мозъка. Ще стигнем и до по-големия конспиратор – Сърцето, който е дал на Мозъка възможността да си вярва, че властва и контролира всичко. Умът не може да измисли нещо повече от това, което вече го има в огромния Космос, който обитаваме – Човешкото Тяло.

Конспирация на български означава „съвместен дъх“, „дишаме заедно“, в тайнство от другите. Как мозъкът работи „конспиративно“, за да управлява всички органи и системи в тялото? Как по-новите същности на човека – език и съзнание, работят „конспиративно“, за да родят личността и Аза? Как Азът се изкушава да създава системи за контрол върху другите Азове?

Езотеричното познание е древна митологична система от вярвания, чиято крайна цел е да се роди логическото мислене, а с него и науката. И двете вярват по своему, че могат да обяснят Живота на Земята. И двете имат своя Космогония, но освен с интерпретации, с друго не разполагат в обяснението на въпроса „Какво е Човекът?“. Как това дава възможност да се лови съзнанието на човека, как го превръща в последовател, консуматор и в крайна сметка роб на една или друга система? Свободата на човека не е мит, тя е реална, но трудно постижима в джунглата, пълна с хищници – древни и модерни.

Всичко това, провокирано от един невроучен, който не спира да провокира себе си до краен предел – Какво е Човекът? Какво е Животът?

Д-р Стоян Везенков е доктор по Невробиология от Георг-Август Университет, Гьотинген, ФР Германия, основател на първия научно-изследователски Център за приложни невронауки в София, където развива цялостна и интегрална невротерапевтична и невротренингова парадигма с крайна цел Свободата на Човека. Твърди, че най-големият проблем на съвремието ни е пандемията от екранната зависимост, която поробва цялото Човечество, а най-малките деца ги обезчовечава, като спира развитието им и ги изключва трайно от пътя на човешкото.

Свържете се със Стоян

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email