Таня Бояджиева

Таня Бояджиева

Фестивал Свободата да бъдеш | XXII издание | 13 април 2024 | Интер Експо Център

"Бъговете" в мозъка ни и как да се справяме с тях

Случвало ли ви се е да сте притеснени и да не виждате решение на някой проблем, но като преспите, на другата сутрин решението се появява в главата ви?

Правили ли сте импулсивни покупки – например на дрехи, обувки, електроника, които след това така и не ползвате?

Спорили ли сте с някого, неспособен да види очевидни и доказани от науката факти и подкрепящ напълно ирационално мнение?

Ядосвали ли сте се на “вечни мрънкащи”, виждащи чернота и в най-розовата ситуация?

Ядосвали ли сте се на самите себе си, че сте се поддали на емоцията и не сте действали рационално във важен момент?

Кога мозъкът ни “мами и подлъгва” и кога ни “говори истината”?

Защо се случват такива  и други подобни преживявания и можем ли и какво да направим, за да действаме по най-добрия начин като ни се случват? 

В презентацията ще представим в достъпен и забавен вид  изследвания на известни учени от новото хилядолетие като Даниел Канеман, Антонио Дамазио, Ричард Тейлър и др.

Таня Бояджиева е консултант и обучител  по личностни и междуличностни умения, преподавател по Управление на хора в СУ и НБУ.

Личната мисия на Таня е да помага на хората и организациите да развият пълния си потенциал. Тя търси, прилага и активно популяризира иновативни практики, които водят до подобряване на благополучието  на работните места и в личния живот. Таня има над 25 годишен опит като мениджър и управленски консултант. Опитът й включва 5 години  като мениджър ЧР консултиране в Deloitte България и 6 години като завеждащ консултантския отдел на Ernst&Young България. Понастоящем е управляващ директор на консултантската компания  „ТАБ Нео-мениджмънт”. Също така преподава Управление на хора в СУ и НБУ.

Завършила е магистратури по управление и развитие на човешките ресурси и по информатика, има специализация по управление на хора в Япония. Сертифициран консултант е по британския стандарт „Инвеститори в хора”. Таня Бояджиева е основател и първи председател на Българска асоциация за управление на хора и е работила активно през годините за въвеждане на професионален подход в България при управлението на хора. Също така е основател и понастоящем председател на Асоциацията за иновативен мениджмънт STOOS Network България.

Споделете с приятели

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email